Sibel gelecek diye yaptım, hiç üşenmedim o gelmeden bir sürüde fotoğrafını çektim.
Kırmızı, yeşil renkler, badem, doğal taşlar, gözlerimi kamaştırdı, umarım tadıda, yiyenlerin damağını tatlandırmıştır.
Kendim yaptığım için, "ay harikaydı, süperdi" diyemeyeceğim ayıptır, günahtır:)
Sizinde, gönlünüz, gözleriniz tatlansın.
Bu güzel haftanın her günü, neşeniz bol olsun inşallah.
Çilekli Tart
Tart hamuru için:
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 fiske tuz
100 gram tereyağ veya bitkisel margarin-oda sıcaklığında-
Aldığı kadar un-klasik kulak memesi tabiri-
Kreması için:
250 mlt süt
2 yumurtanun sarısı
1paket vanilya
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
Üzeri için:
250-300 gr. kadar çilek
Çilek jölesi
Kavrulmuş badem
Tart hamurunu hazırlarken, önce, şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve yağı ilave ederek çırpın. Diğer malzeleride ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
-Bu hamur miktarı benim tart kalıbıma çok fazla geliyor, bu nedenle, hamuru ikiye bölüp bir parçasını deepfreeze atıyorum. Bir daha tart veya crumble yapacağım zaman kullanıyorum- Siz kalıbınıza göre ayarlayabilirsiniz.-
Hamuru 15-20 dakika dolapta bekletin.
Bu arada, kremasını hazırlayın. Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin. Sonra diğer malzemeleri ilave ederek, ocakta devamlı karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin.
Tart hamurunu, kalıbın iki katı büyüklüğünde, merdane yardımı ile açın, ve kalıbın içine oturtun. Kenarlarını elinizle şekillendirin. Tabanına çatalla delikler açın 170 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.-ortasının kabarmaması için, yağlı kağıt serip, üzerine bir avuç nohut koyarak pişirin-
Soğuyan tartın içine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Çilekler ile süsleyin. Kavrulmuş badem serpin ve en son tarifine uygun olarak hazırladığınız jöleyi, önce ortasından başlayarak tartın üzerine yayın.
Tart çok lezzetli görünmesinden mütevellit fazlasıyla iştah açıcı :) Ama bu sabah bu tartı görünce aklıma "Dominique Swain, Brad Renfro ve Bijou Phillips'in oynadığı "Tart" filmli geldi. Bu tribal film ancak pazartesi sabahı aklıma gelir diye de not düştü beynim. :)) Afiyet olsun bu tada erişen herkese! Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Ersincim:)
SilÇoook güzeeeeeel, ağzım sulandı:) ellerinize sağlık veee bu güzel fotoları bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler... Sevgiler Sema
YanıtlaSilTeşekkürler Sema, beğenmene çok sevindim.
SilYorum yok! Ben gelene kadar çilek kalmaz da ondan yorum yok :(
YanıtlaSilAma olsun ben zaten kısır severim ,kısırın enfes oluyormuş güvenilir bir kaynaktan aldım haberini :)))
Günaydın ,iyi haftalar kendi güzel gönlü güzel çilek kokulu kadın ♥
Ben dondurucuya attım:) sen gelince, taze taze yapıcam sana Nilgüncüm benim:) Kısır da yaparız, o güvenilir kaynak!! patatesli mufinleride çok beğendi:) ondan da yapıcam sana.
SilÇok teşekkür ederim.
hımmmm.
YanıtlaSilNasıl güzel görünüyor. Yalnız son lokmayı bile bu kadar albeni ile çekiyorsunya :))
İnanılmazsın.
Keyifli haftalar :)
haha:)
SilSon lokma ve ilk lokma:) ortası yok bende:)
Çok teşekkür ederim gülaycım, sağolasın sanada keyifli bir hafta olsun.
haftaya bu güzel görüntülerle başlamak süper oldu ,ellerine sağlık emelciğim.,tadı da eminim harikadır.Tarifi hemen aldım bilesin.
YanıtlaSilal, al, yaparsın çok hafif güzel bir çayla harika oluyor. Hafif birde.
Silharika görünüyor, ağzım sulandı valla, ellerine sağlık. eminim güzel olmuştur. tart+çilek=candır cannn!!
YanıtlaSilçilekler çoşunca insanında çoşası geliyor:)
SilÇok teşekkür ederim.
çilek , çilek, çilek hele bir de tart olmuşsa, kahvemi aldım elime fotoğraflara bakıp, çilek kokusu ve tart lezzeti düşlüyorum
YanıtlaSilÇilekler, çilek kokmaya başladı nihayet Ayşencim. Hatta geçen gün pazarda, kokuyu takip ederek, pazarın en güzel çileklerini yakaladım:)
SilBende ki de ne burunsa artık:)
tartın diyet bozucu güzelliği bir tarafa ben masaya takıldım Mete beyin marifetimi yine ,bayıldım
YanıtlaSilMasa örtüsü o Elif. İKEA:)
Sildaha iyi ya ulaşma ihtimalim çok yüksek siz yapmış olsaydınız ortayerimden çatlıcaktım
SilAyy o ne öyle...nası güzel, 24h kitchen da Rudolph un yaptıklarına benziyor. Allahım bana enerji ve zaman ver bende yapayım noolur :)
YanıtlaSilThe easy meal:)
SilSeveriz kendisini, ailece takipteyiz:))
kışkırtıcı:))
YanıtlaSilçok:)
SilHımm nefis! çilek mevsimi ve bol olunca gelsin çilekli tarifler.. bende bu hafta sonu çilekli magnolia yaptım:)
YanıtlaSilŞu magnolia yı bir deneyemedim, sebuşum:( blogta tarifini yazsana bir ara. Hemen yapayım bende.
Silyummy çok güzel fotoğraflamışsınız... muhakkak ki tadı da nefistir.
YanıtlaSil:ok teşekkür ederim.
SilValla gözümüze sokuyorsun sonra da ayıp diyorsun. Olmuyorrr:)) çok kıskandım çok
YanıtlaSilEmelcim, ben bu tarifini denedim biliyor musun :) benim belki de en sevdiğim tatlıdır çilekli tart, pazardan aldığım ama süper tatlı olmayan çilekleri değerlendirmek istedim, açtım senin tarifi başladım uygulamaya, sonuç; tart hamuru benim fırında 20-25 dakikada yeterince pişmedi kurur diye çıkarttım ama kesinlikle daha fazla pişirmeliyidim, bunun dışında yaptığım ve tattığım en leziz tart kremasıydı, üzerine tart jölesi bulamadım ama çilekli jel tarifinin yarısını yapıp bir kısmını kullanarak işlemi tamamladım, gerçekten çok lezzetliydi, hamurun ayırdığım kısmını tekrar deneyeceğim ama bu sefer kızarıp pembeleştiğinden emin olmadan fırından çıkartmayacağım. Teşekkür etmek istedim sana, bir sonraki denemem görsel güzellikte olursa fotoğrafını paylaşırım ;) öpüldün
YanıtlaSildenedim nefis oldu..teşekkürler..
YanıtlaSil