Pazartesi, Şubat 03, 2014

Mutfak



















Eee..ne olmuş mutfağa?
Alt dolaplar ve kombi dolabı boyanmış. 
Üst dolaplardan iki tanesi boyanmak üzere sonraya bırakılmış, güzelde olmuş aslında, altlar beyaz, üstlerde eski renginde kalabilir diye düşünmüş.
Dur bakalım demiş!
Yaza doğru, belki onlarda beyaza boyanabilirmiş.
En çok zaman geçirdiği yeri, iki dokunuşla karlar ülkesine çevirmiş.
Sihirli değneği yokmuş ama, "tüm sihir önce hayal etmesindeymiş."
Bütün yorgunluğa değmiş.
Sonsuza kadar bu mutfakta kalmak istemiş.

Güzel, bembeyaz bir sayfa açın bu haftabaşı sizde kendinize.
Şubata da bir selam çakalım,
 O da beyaza bürüsün her yeri şu bir kaç günde.
Kimse üşümesin, kimse kalmasın dışarda dilerim.
Benim ki sadece kuraklığa BEYAZ  bir gönderme!

Kullanılan boya: Polisan 
Su bazlı-ahşap boyası-parlak beyaz


14 yorum:

  1. emelllll, siz bu DIY (do-it-yourself) konusunda iyice uzmanlaştınız, neredeyse profesyonelliğe doğru yelken açtınız sanki, bana öyle geliyor :) Karı- koca nasıl kafa dengi, nasıl uyumlu olduğunuz buradan belli, maşallah ve bravo!! Bloğunda adım adım nasıl yaptığınızı da mı paylaşsan? - naçizane önerim... Turkiye'nin Young House Love ' ı olup başarıdan başarıya koşmamanız için bir sebep yok bence.. Alkışlar size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpekçim çok teşekkür ederim. İnşallah başlayacağız Mete ile bu işlere, bakalım kısmet. Çok haklısın. Adım adım göstermek gerekecek bu işleri belli ki sorular fazlalaştı. Yazmaklada olmuyor. Görsel lazım. Video olacak sanırım.
      Dur bakalım, projeler sırada:)
      Çok sağol güzel sözlerin bana cesaret veriyor.

      Sil
  2. Valla ne diyeyim şahane olmuş. Yine heveslendim yine çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru var mı boyanacak sende de?
      Bahara doğru bekliyorum merakla, ona göre:)

      Sil
  3. Çok çok güzel olmuş şu beyazın yakışmadığı bir yer var mı acaba.Huzur mutluluk kaynağı bir renk.Hele sizin eve nasıl yakışıyor ve giderek her yer birbirini tamamlıyor.Sırada neresi var merakla bekliyorum.Sevgiler ve mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyazın hastasıyım. Eskiden bu kadar değildim ama eve çok yakıştırıyorum bu rengi. Sadece beyaz olmuyor ama mutlaka kombinlemek, extra renklerle bütünlük sağlamak lazım değil mi?
      Çok teşekkür ederim.
      Sırada yapılacak iş, bende de heyecan çok var:)
      Sevgiler, teşekkürler.

      Sil
  4. Emel'cim oturduğum yerden bir senin mis gibi mutfağına baktım, bir de benim karmakarış mutfağıma. Kalkıp temizlik yapmam lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin mutfak mı karışık? İnanmam:) görmem lazım:)
      Çok teşekkürler Ayşegül, sağol.

      Sil
  5. Benim de son iki aydır aklımda aynı proje var; mutfak dolaplarımın kapaklarını boyamak.. Ancak boyama konusunda tam bir amatörüm. "Ruloyla mı yoksa fırçayla mı boyadınız, ne kadar sürede boyadınız ve ne kadar sürede kullanılabilir hale geldi, tavsiye püf nokta var mı? " gibi sorular kafamda uçuşuyor desem ;) Sizinki çok güzel olmuş, her yaptığınız iş gibi.. Ellerinize sağlık...Sevgilerimi yolladım, kucak dolusu.. feyza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyzacım, çok uzun uzadıya yazsam roman olur:) ama kısaca, rulo fırça pratiktir, boyayı ilk kat ince sürmekte fayda var. Fırça ve yüzey mutlaka temiz olmalı. Kaliteli fırçalar kulanmak gerekiyor, ucuzların kılları dökülüp zemine yapışıyor, bir kaç kez başıma geldi, çıkarması güç oluyor.
      Kokusuz, su bazlı mat - yarı mat- parlak boyalar benim tercihim. Sende kendi keyfine göre ayarlarsın. Yağlı boya tercih etmiyorum, bir kere boyadım çok parlak oluyor yüzey. Gereksiz.
      Benim elim biraz çabuk ve sabırsızım. Normalde ilk katı sürdükten sonra kuruması için zaman vermek gerekiyor ama ben bekleyemiyorum. hemen 2. kat, arkasından 3. kat.
      Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ama kuralına göre yapacaksan, her boya arası en az 1 saat beklemek gerek. Sanırım 2-3 saat sürdü benim bu dolaplar.
      Sana da kolaylıklar, sevgiler.

      Sil
  6. Emelcim, bembeyaz ve sade mutfağının güzelliğinden öte, ben yine fotoğraflarda orada burada bana göz kırpan yazılara, numaralara vuruldum. Bir önceki evimde ben de meşe mutfak dolaplarını beyaza boyamaya girişmiştim. Mutfak karşılıklı iki tezgahtı. Öyle tek seferde değil de yavaş yavaş canım istedikçe boyayıp bütün alt dolaplarla bir tarafın üstünü bitirmiştim. Dolaplara transfer edeceğim yazılar bile hazırdı bir kenarda. Sonra ne mi oldu, apartman yıkılacak diye birdenbire taşındım o evden. Yarı-beyaz mutfak maceram da böylece son buldu :) Ben de benim mutfağımmışçasına seninkine bakarım artık doya doya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah yaaaa:( o kadar emek, o kadar hayal:(
      Neyse, hayırlısı olmuştur umarım Monicacım. İlerde gönlüne göre, neler neler çıkar senin o becerikli ellerinden.
      Sağol, çok teşekkür ederim, yüreklendiriyorsun beni sen:)

      Sil
  7. ayy nasıl güzel Emel!!! mis gibi,pırıl pırıl..şu an benim mutfağı görsen arkana bakmadan kaçarsın:) ne yapıyım hastayım,grip oldum..varsın mutfak iki gün dağınık olsun demiştim ama senin mutfağı görünce fena utandım:)) ve ipekciğime kesinlikle katılıyorum,yolunuz açık olsun karı-koca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden özendim yaaa:))) Kardeşinin mutfağında aklım kalmıştı. Nsıl beğenmiştim, senin ellerinden çıkan o şahane mutfağın, inanılmaz dönüşümünü. Fişeği sen ateşledin yani.
      Çok geçmiş olsun, sen daha iyileşemedin:( uzun mu sürdü bu sefer ne? Gerçi bende de hala esamileri devam ediyor ama daha iyiyim. Acil şifalar dostum.

      Sil