Bir ara Lezzet dergisi, minik, cep/tarif kitapları verirdi her yeni sayının yanında. Tariflerini, tereddütsüz denediğim bir kaynaktı.
Hala veriyor mu bilmiyorum. Uzun zamandır, kendilerini yenilemedikleri ve dön-dolaş aynı şeyleri tekrar ettikleri için, yemek dergilerine bir parça mesafeliyim şu ara.
Bir nevi "küstüm" diyelim.
Onlarında çok umurunda:)
Neyse;
Sadece "lezzet dergisi" değil, "Sofra" da mesela öyle. Ya da "Mutfak".
"La cucina italiana" ve "Food and Travel" biraz daha doyurucu, içerik ve görseller bakımından. Haklarını teslim edeyim.
La cucina italiana' dan, Aydan Üstünkanat'ın sırf fotoğraflarına bakmak için bile, almışlığım vardır dergiyi. Bana göre, müthiş bir "yemek fotoğrafçısı" Aydan.
Kakaolu Dondurma tarifi; lezzet dergisinin o dönemdeki cep kitaplarından birinde yer alıyordu ama denemek kısmet olmadı. Ta ki, bir kaç gündür ateşten midir nedir, yanan içimi bastırsın diye yapana kadar.
Ee...bir de, Alp'im dondurmacı bir çocuk yani! Yaz-kış yer, sever.
Hal böyle olunca, sayın seyirciler!! -çok uzattım- tarif, piyasada satılan dondurmalardan daha iyi çıkmasın mı?
Yahu, ben bunu şimdiye kadar neden yapmamışım, niye denememişim diye, kendi kendime söylenmemişim mi?
Hepsini yapmışım inanın ki.
Çok güzel oldu çok! deneyin bir ara.
(kısa kes! diyen iç ses)
"Sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dostluk, Canım Türkiye'm" diyesim de varmış bak. Cem Ceminay usulü.
Dondurmanın zamanı değil belki ama bu dilek, tam yerine "rast" geldi hani.
Halbuki bize "dondurma yeme,boğazın üşür " derler değil mi?
YanıtlaSilEllerine sağlık Emelciğim!
Hep öyle büyüdük değil mi? Boğaz ağrısı yapanın bir virüs değilde, bir tutam soğuk olduğunu sanarak:)
SilEvet katılıyorum, bloglar çıktığından beri, sadece dergiciliğe destek amaçlı alıp durduğum dergilerin zaten yarısı reklamsa, kalan yarısı aynı tarifin benzer versiyonları, hatta bazen birebir aynıları...Bendeki tarifler genellikle yumurtalı, bu değişik geldi, deneyeyim bunu bir, ellerine sağlık...
YanıtlaSilreklam bakmaktan, ben konu göremez olmuştum artık. Bu nedenledir sitemim. Anlıyorum ne kadar reklam o kadar kazanç ama okuyucuyuda bunaltmasınlar koca koca reklamları gözümüze sokarak değil mi?
SilÇok teşekkürler.
Burnum akıyor boğazım acıyor , ama dondurmaya hayır diyemeyenlerdenim Emel. En kısa zaman da deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun ya Ebrucum:( Salgın var ama herkes kırılıyor neredeyse.
SilBu kadar kolay bir dondurma tarifi okumamıştım daha önce. Görüntüsü de çok profesyonel, çok güzel gerçekten. Bu havada yenmez demeden yapasım geldi şiddetle.
YanıtlaSilGeciken geçmiş olsunlarımı sunar, tüm iyi dileklerimi bırakırım :)
Bende denememiştim ama hiç aratmadı piyasadakileri sahiden. Bu sefer vanilyalı deneyeceğim bakalım.
SilÇok teşekkürler.
kıyamam,sen hasta mı oldun.çook geçmiş olsun güzelim,evet saros'a gittik ve de sarhoş gibi döndük.hala alışamadık yıllardır.
YanıtlaSilbi inat istanbul'a dönerken surat asıyoruz.sanki başka çaresi var gibi.
bu arada bu dondurmayı yapmayan ne olsun,ellerine sağlık,
öpüyorum seni
mutlu yıllar tatlım
evet ama daha iyiyim:) çok teşekkür ederim Havvacım sağol, saros'a gidip de sarhoş gibi dönmeyen var mıdır? Bu yaz daha çok kalırsınız, o güzel bahçene ne çiçekler dikersin sen şimdi bahar da...oh mis yaa!
Silsana bi sır vericem;biz saros'da yaz da güzel deniz fln şahane de en çok geriye kalan mevsimleri seviyoruz.bilirsin bahçe de,çiçeklerde yaz sıcağında çaptan düşüyor.ilkbahar ve sonbahar doğa insanı güzellikten mahvediyor.kış ise bambaşka.
Silbunun için işin kolay tarafı hayatımızda çocuk olmaması,yoksa ne mümkün,yaz tatillerine talim mecburen
Allah senin de gönlüne göre versin canım
thanks:)
YanıtlaSilHappy new year....
Dün "irmik helvası", "fıstık ezmesi" ve "dondurma" tariflerinize yorum yazmıştım. Dondurma tarifine bıraktığım yorumda sanırım bir sorun oldu yorumum size ulaşmamış. Tekrar yazıyorum.
YanıtlaSilDondurma tarifini büyük bir hevesle 10 haziran salı akşamı denedim. Şekeri 1/2 su bardağı kullandım. Kakaoyu da bir daha ki denememde 50 gr kullanıcam. 1 su bardağı 75 gr kadar geldi.
Tarifteki herşeyi aynen uyguladım. Ertesi günün akşamı yemek için buzluktan çıkardığımda dondurma kaşığı ile servis yapamadım. O kadar sertki. Halbuki hazır aldığım dondurmaları buzluktan çıkarıp çok kolay servis yapabiliyorum. Dondurmayı deneyemedik. Hepsini yiyemeyeceğimiz için erimesi için dışarıda bırakamadım.
Sonuç olarak dondurma hala buzlukta ve yenilmesi için bekliyor. Dondurma neden bu kadar sert oldu, siz nasıl servis yaptınız? Bilgi alabilir miyim?
Ebru
Ebru, tarif için ilgili kaynağı söylemiştim, Lezzet dergisi. Web sayfasından da istersen bir bak.
SilBenim kendi tarifim değil ve ama çok sık yapıyorum. Özellikle elmalı turta yanına vanilyalısı muhteşem oluyor. Ama hiç kastatı çıkardığım olmadı. Acaba, aklıma gelen, soğutucun mu çok donduyor. Çünkü içinde krema var, dışarı çıkardığın anda hafif yumuşaması lazım, en azından benimkiler öyle oluyor.