Pazartesi, Aralık 02, 2013

Buttermilk Biscuit / Kentucky Fried Chicken Ekmeği








Tarifi defterime 2008 de kaydetmişim. Hatta, hürriyetin pazar ilavesindeki, o sayfayı komple almış, saklamışım. 
O zamanlar, Arman Kırım, sessizce, kimselere belli etmeden, yeni başlayan hastalığı ile zorlu bir mücadeleden geçiyor, ancak, hayatın güzel ve keyifli taraflarını, doyumsuz anlatımı ile hürriyetin pazar ilavesinde, bizlerle paylaşmaya devam ediyordu.
2011'de, hala içimi sızlatan sessiz gidişi, tam anlamı ile büyük bir gastronomi ustasının, yazarın, ekonomistin, aşçının vedasıydı.
O zamandan bu yana, bize, sadece kitapları değil, o muhteşem gazete arşivleri  ve doyumsuz anlatımları miras olarak kaldı.
Nur içinde yatsın.
5 yıl geçmiş tarif üzerinden.
Dün, çayın yanına, şöyle sıcacık, tuzlu, yumuşak bir şeyler yapayım diye defteri karıştırırken, "kentucky fried chicken ekmeği" diye kayıt ettiğim bu tarifine rastladım.
Yapması ve pişmesi sadece yarım saat süren bu Amerikan ekmeklerinin, özellikle Güney Amerika'da oldukça sıklıkla ve kızarmış tavuğun yanına yapılan bir tarif olduğunu yine onun buradaki yazısından öğrendim.
Biz, kahvaltı ekmeği olarak ta, son derece beğendik. Yuvarlak şekil verirseniz, aynı, fried chicken ekmeğini evde yapmış olursunuz.

Not: Bu yazıyı hazırlarken, kapım çaldı ve ne hazırladığım yazımdan, ne tariften haberi olmayan arkadaşım Ayda, bana, yukarıdaki fotoğraflarda yer alan "yıldız-meleği" gönderdi.
İnanırsınız ya da inanmazsınız ancak, konunun tam üzerine, bu "yıldız-melek" ile spiritüel yasalar devreye girmiş olacak ki!, Sevgili Arman Kırım, bana gökten bir selam çaktı! diye yorumladım kendimce. Bu tarifin yanına da, bu kadar yakışan başka bir obje, herhalde olamazdı.

Huzurlu, mutlu bir hafta dilerim.










14 yorum:

  1. ne güzel geldi sabah sabah... ben köfte harici ağzıma et koymadğım için bu ekmektende haberim yok,ne iyi ettin de yaptın..bende deftere kaydetcem. bide günaydın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ekmek için kahvaltı çok uygun Sibelcim. Bende et yemiyorum...Bu sabah "günaydın" demiş oluyorum sana, epey bir geç oldu ama neyse...

      Sil
  2. Ellerine sağlık Emel Ablacım nefis görünüyor. Ama ne yalan söyleyeyim benim gözüm mavili beyazlı servis tabağında kaldı :) Çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IG ye de yazdım cancan:)
      Mudo bu tabak.
      Kırmızı ve sarısı da aklımda kaldı inan:)

      Sil
  3. Günaydın !
    Bu ekmeği severim ama evde yapmayı hiç düşünmemiştim. Önümüzdeki pazar sabahı için yapılacaklar listeme aldım.
    Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm, sen kendinden bir şeylerde katarsın ona kesin. Nefis olacağından süphem yok. Afiyet olsun, yerken Arman Kırım için de bir kadeh kaldır...

      Sil
  4. Emel ben KFC'ye sırf biscuitleri ve coleslaw salatası için gidebilirim. Coleslawda aynı tadı yakalama çalışmalarım devam etmekte, bu tarifle ise biscuit cepte (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim coleslaw ı ama hiç denemedim. Ee...senden de bir tarif gelir inşallah Monicacım:)

      Sil
  5. Bu blogdaki her fotoğrafta her satırda bana cok iyi gelen bişey var. Bi sihirli bi hava bi pırıltı yüzümdeki gülümseme bi aşmışlık ermişlik bi tokluk hali. Cok seviyorum ya Emel^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhuma değdin sabah sabah Fundacım:) Senin için çok basit iki kelime, benim bütün günümü güzel geçirmeme sebep olacak. Eksik olma, İyi ki varsın.

      Sil
  6. Sevgili Emel,
    Eline ve gönlüne sağlık.
    Gökyüzünden gelen selamdan çok etkilendim.
    Belki de bu ekmeğin adı bundan böyle Arman Kırım ekmeğidir senin için :-)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. valla ben de servis tabağına bayıldım.. nerden aldınız acaba... bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.. Dilek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mudo! sarısı ve kırmızısı da var. Kırmızı tam yılbaşı için.
      Çok teşekkür ederim Dilek...

      Sil