Bu postu, kış için, harıl harıl şeftali stoğu yaparken hazırlamışım ama öylece kalmış dosyada, yayınlamamışım nedense.
Bu sabahta dolapta kalan son iki şeftaliden birini, sütün içine doğrayıp, lezzetini damağıma hapsederçesine yulafla yerken, -bilgisayarda fotoğraflara bakıyorum aynı zamanda- farkettim.
Hasretle bekleyeceğim kendisini.
Buradan sevgiler göndereyim hiç olmazsa.
Şöyle, tatlı tatlı, mutlu, güzel bir hafta dilerim size de.
Telaşsız, sakin.
2013 yazı benim için kesinlikle şeftali yazı oldu..Annemin bahçesinde çelimsiz bir şeftali ağacı vardı, geçen yıllarda 3-5 tane zor verirdi ama bu yaz neresinden baksan 300 kiloya yakın şeftali verdi..Kış için benimde stoklarım çok sağlam anlayacağın :))
YanıtlaSil300 kilo??? aman tanrım ne bereketli ağaçmış..gözün gibi bal ona Ayşegül:)
SilŞeftalinin aroması ile puding ne güzel yakışır... Elinize sağlık...
YanıtlaSilMuhteşem gerçekten Petek. Teşekkürler...
Silen sevdiğim meyvedir kndisi, kış için nasıl saklıyorsunuz merak ettim
YanıtlaSilAhucum, dilimle, 1/2 su bardağı şekerli su yap, kaynat suyu iyice, sonra dilimlediğin sert şeftalilileri bu kaynar suya at ama hiç bekleme kapat altını.
SilKavanozlara pay et, su üzerlerine çıksın, sıkıca ağzını kapat, ters çevir soğusun. Dolaba at, koca kış yersiniz. Hiç birşey olmuyor.
ooo iyiymiş bakıyım şeftali görürsem bir iki kilo alıp deneyeyim, çok merci ;)
YanıtlaSil