Nasıl tatlanmışlar, nasıl kadifemsi olmuş tenleri güneşi görünce. Biraz süt, biraz şeker, biraz irmik ile bir araya gelince de, bayram ikramı süper bir tatlı oldu.
Malzemeler
7 kaşık irmik
7 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
600 mlt süt
1 paket vanilya
1 adet şeftali
1 tatlı kaşığı pudra şekeri-şeftaliler için-
Süt, irmik, şeker, tereyağ ve vanilyayı bir kapta muhallebi kıvamında pişirin. -koyu olursa biraz daha süt ilave edin.-
Şeftalileri dilimleyerek, bir tatlı kaşığı pudra şekeri üzerine serpin ve tavada -çok az- ısıtın.
Borcam veya kek tencerenizi ıslatın, altına şeftalileri yerleştirip, üzerine muhallebiyi dökün ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Kalıbından ters çıkararak servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın, isterseniz üzerini yaprak badem ile süsleyin.
Çok güzel olmuş Emel,sütlü tatlılara bayılırım.Mutlaka deneyeceğim. :) Yaprak bademi de ilk kez duyuyorum.Ne kadar cahilim ya hu!
YanıtlaSilBuna "file badem"de diyorlar Rabia. Sen o adını bilirsin muhakkak.Teşekkürler:)
SilMerhaba,soğuk bir günde içimi ısıttı renkleriniz,ayrıca bu tatlıyı denemeyi çok istedim
YanıtlaSil