Pazar, Ağustos 11, 2013

Şeftalili İrmik Tatlısı




Nasıl tatlanmışlar, nasıl kadifemsi olmuş tenleri güneşi görünce. Biraz süt, biraz şeker, biraz irmik ile bir araya gelince de, bayram ikramı süper bir tatlı oldu.
 Malzemeler
7 kaşık irmik
7 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
600 mlt süt
1 paket vanilya
1 adet şeftali
1 tatlı kaşığı pudra şekeri-şeftaliler için-
Süt, irmik, şeker, tereyağ ve vanilyayı bir kapta muhallebi kıvamında pişirin. -koyu olursa biraz daha süt ilave edin.-
Şeftalileri dilimleyerek, bir tatlı kaşığı pudra şekeri üzerine serpin ve tavada -çok az- ısıtın.
Borcam veya kek tencerenizi ıslatın, altına şeftalileri yerleştirip, üzerine muhallebiyi dökün ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Kalıbından ters çıkararak servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın, isterseniz üzerini yaprak badem ile süsleyin.


3 yorum:

  1. Çok güzel olmuş Emel,sütlü tatlılara bayılırım.Mutlaka deneyeceğim. :) Yaprak bademi de ilk kez duyuyorum.Ne kadar cahilim ya hu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna "file badem"de diyorlar Rabia. Sen o adını bilirsin muhakkak.Teşekkürler:)

      Sil
  2. Merhaba,soğuk bir günde içimi ısıttı renkleriniz,ayrıca bu tatlıyı denemeyi çok istedim

    YanıtlaSil