Kızılcık Zamanı
Yılın bu zamanına ait en sevdiğim meyvelerden, Kızılcık.
Tek başına tüketmek için, ekşi ve buruk tatları sevmek lazım.
Ben sos ya da az şekerli marmelat olarak kullanmayı tercih ederim. Bir somun ekmek yanında, başka bir şeye ihtiyaç duymayacağınız nadir tatlardan.
300 gram Kızılcık
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon
1/2 çay bardağı su
Tencereye kızılcıkları koyup, üzerine bir çay bardağı suyu ilave ediyorsunuz. Şekeri koyup, 1-2 taşım kaynatıyorsunuz ve limonu sıkıp kavanoza alıyorsunuz. Hemen tüketmeyecekseniz, kapalı kavanozda bütün kışı geçirir. Keklere, tartlara ve sulandırarak çocuklarınıza meyve suyu olarak. Nasıl gönül çekerse işte.
Sevgi, selam, mutlu bir gün.
Ellerine sağlık Emelciğim,çok iştah açıcı duruyor.Fotoğrafların ise her zamanki gibi harika...
YanıtlaSilSağol Rabiacım. Selamlar.
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil