Pazar, Temmuz 28, 2013

Ahşap İşleri


Eskiden ortaokulda, ahşap işleri, el işi, güzel yazı yazma dersleri vardı. Erkekler genelde, haftada bir gün tahtalar, kıl testereleri, kızlarda, tığ, yün, kanaviçe işleri ile haşır-neşir olurduk. El becerilerimizi geliştirirken, aynı zamanda, yaratıcılık yönümüzde ortaya çıkarılır, öğretmenlerimiz birde bu ürettiklerimizi, yerli malı haftasında düzenlenen  kermeslerde satarak, okul bütçesine katkı sağlarlardı.
Şimdilerde, yok olan onca değer gibi, eğitim sisteminde de tam bir yüzeysellik, hayata katma değer sağlamayacak, müfredat içinde çocuklarımız. "Yarış atı" modunda, bir o kurstan, bir bu kursa koşan, bilgisayar başında saatler harcayan çocukların, yaratıcılık ve üretme anlamında ne yazık ki hakları yeniyor epeydir.
Neyse ki, bilinçli ve çocuğa çocukluğun hakkını teslim ederek, geleceğe hazırlayan anne-babalarda mevcut.
Nereden nereye geldim. Ne diyecektim, ne anlattım şimdi. Konu konuyu açtı, ahşap işleri beni benden aldı.
Kısaca, Mete çizimini yapıp keserken, Alp kenarlarını düzleştirdi, çivilerin çakılmasında babasına yardım etti. Anne de, her zaman ki gibi beyaza boyararak, üzerine yazısını yazdı ve mutfağa yerleştirdi.
İmece usulu ahşap sandığın hikayesi budur.
Herkese keyifli bir hafta diliyoruz, yine imece usulü olarak tabi.





5 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Yazıyı hangi metotla yazdınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı siyah kalemle yazacaktım ancak evde yapışkanlı bu harfleri bulunca onları kullandım Monica.

      Sil
  2. Ortak çalışmanın ürünü bu sandık harika olmuş. Bir kere beyaz olmasına, sandığın güzelliğine, üzerindeki yazıya bayıldım. Ayrıca bulunduğu yere çokta yakışmış ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ahşap ve beyaz ikisi ayılmaz bir ikili siz de ne güzel yakıştırmışsınız hepsini yabancı bloglarda hep iskandinav tarzı olan fotoğraflara hep iç geçirerek bakıyorum nasıl yapmalı diye siz mükemmel bir şekilde uygulamışsınız.
    İlk baktığımda yok artık dedim nasıl ya İstanbul mu? Yabancı bir ülkede yaşadığınızı sanmıştım. Artık takipteyim çok yararlanmam lazım bu blogdan. Daha şimdiden yüzlerce soru belirde kafamda.

    İyi ki bugün bloğuma yorum bıraktıınz yoksa ben bu burayı nasıl keşfedecektim.

    Harika işlerinizin devamını diliyorum.

    YanıtlaSil