Pazartesi, Nisan 29, 2013

Dut Reçeli








Yarım kilo Dut'tan bana geriye kalanlara baktınız az önce.
Hani "Nar için" derler ya..."Pazardan aldım bir tane, eve geldim bin tane" diye. 
Dut'ta öyleymiş. 
Yarım kilo Dut'un yenmeyen kalan kısmı, oldu sana bir kase reçel, oldu sana pasta sosu,-sonraki yazıda- oldu sana bir dolu fotoğraf.
Bereket aktı, aktırdı.
Hem göze, hem gönüle dokundu, geçti.
Umarım sizin içinde, bereketli, tatlı, güzel bir hafta olur.

DUT REÇELİ
Malzemeler
1/2 kilo siyah Dut
2 su bardağı şeker -daha şekerli isterseniz miktarı arttırın-
1.5 yemek kaşığı limonun suyu
Yapılışı
  • Dutlar akan suyun altına kısa süreli tutun. Süzülmesi için 1-2 saat bekletin.
  • Tencereye Dutları, şekeri ilave edip, önce yüksek ateşte, arada bir tahta kaşıkla, dutları parçalamadan nazikçe karıştırın.
  • Suyunu salmaya başladığı anda, ocağın altını biraz kısın ve koyulaşıncaya kadar pişmesini bekleyin.
  • Limonu ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatın.
  • Soğumaya bırakın.




2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.Suan okuldayım kahvalti da yapmadim.Yaptigin reçeli kızarmış bir ekmege sürüp yemek için neler
    vermezdim.. :)

    YanıtlaSil
  2. Burasi da harika bir blog. Bayildim:) Sevgiler, Ipek

    YanıtlaSil