Pazartesi, Ocak 28, 2013

Çörek







Şimdi bu çöreğe, sadece, "Tarçınlı" dersem, "Yulafa" ayıp olacak. 
"Yulaflı & Tarçınlı" desem, "Ceviz ve Badem"in gücüne gidecek. 
"Yulaflı &Tarçınlı & Cevizli & Bademli" dersem okuyucuya yazık. 
Bu kadar uzun ismi okuyana kadar tarifi okusun, ya da sadece fotoğraflara baksın yeter.
Ben kısaca "Çörek" demekle yetineceğim o halde.
Sonra da gidip, bir bardak sıcak çay alıp, yağan kar'ı seyrederek, bu lezzetin keyfini süreceğim.

Keyifli haftalar.
Malzemeler
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
150 gram tereyağ -oda sıcaklığında-
1 çay kaşığı sirke
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
I yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı tarçın
5-6 adet soyulmuş badem
5-6 adet üzüm
5-6 adet ceviz
Limon ya da portakal kabuğu rendesi -1 çay kaşığı kadar-
Aldığı kadar Un (yumuşak, ele yapışmayan hamur kıvamı-

Yapılışı
  • Yumurta, yağ, şeker, tuz, sirke ve yoğurdu iyice karıştırın.
  • Unu, vanilyayı, tarçını, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun, yuvarlayın ve ortasından bastırarak yassılaştırın.
  • Yağlı kağıt serili tepsinin ortasına koyun. Hafifçe elinizle yaydırarak düzleştirin -Yuvarlak ekmek şeklinde-
  • Üzerine, bir bıçak yardımı ile, küçük kare şekiller çizin. -enlemesine ve boylamasına çizgiler-
  • Üzüm,  ceviz ve bademi ortalarına sıkıştırın.
  • Yulafı serpin.
  • 180 derece de 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek veya ortadan 4'e bölerek servis yapabilirsiniz.






3 yorum:

  1. Görsel güzel desem tarfife yazık tarif güzel desem anlatıma yazık :))) hepsi hepsi güzel :))) ellerine emeğine anlatımına sağlık Emelimmm ... Kocaman sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama doğru değil mi Hande ya? Hangi birine kıyıp, öne çıkarayım:) çok teşekkürler güzel sözlerin için, sağol.

      Sil
  2. offf harika görünüyor. Blogunuzu çok sevdim bu arada :)Vaktim olsa başa kadar gitcem geri :)

    YanıtlaSil