Şimdi bu çöreğe, sadece, "Tarçınlı" dersem, "Yulafa" ayıp olacak.
"Yulaflı & Tarçınlı" desem, "Ceviz ve Badem"in gücüne gidecek.
"Yulaflı &Tarçınlı & Cevizli & Bademli" dersem okuyucuya yazık.
Bu kadar uzun ismi okuyana kadar tarifi okusun, ya da sadece fotoğraflara baksın yeter.
Ben kısaca "Çörek" demekle yetineceğim o halde.
Sonra da gidip, bir bardak sıcak çay alıp, yağan kar'ı seyrederek, bu lezzetin keyfini süreceğim.
Keyifli haftalar.
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
150 gram tereyağ -oda sıcaklığında-
1 çay kaşığı sirke
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
I yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı tarçın
5-6 adet soyulmuş badem
5-6 adet üzüm
5-6 adet ceviz
Limon ya da portakal kabuğu rendesi -1 çay kaşığı kadar-
Aldığı kadar Un (yumuşak, ele yapışmayan hamur kıvamı-
Yapılışı
- Yumurta, yağ, şeker, tuz, sirke ve yoğurdu iyice karıştırın.
- Unu, vanilyayı, tarçını, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun, yuvarlayın ve ortasından bastırarak yassılaştırın.
- Yağlı kağıt serili tepsinin ortasına koyun. Hafifçe elinizle yaydırarak düzleştirin -Yuvarlak ekmek şeklinde-
- Üzerine, bir bıçak yardımı ile, küçük kare şekiller çizin. -enlemesine ve boylamasına çizgiler-
- Üzüm, ceviz ve bademi ortalarına sıkıştırın.
- Yulafı serpin.
- 180 derece de 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek veya ortadan 4'e bölerek servis yapabilirsiniz.
Görsel güzel desem tarfife yazık tarif güzel desem anlatıma yazık :))) hepsi hepsi güzel :))) ellerine emeğine anlatımına sağlık Emelimmm ... Kocaman sevgilerr
YanıtlaSilAma doğru değil mi Hande ya? Hangi birine kıyıp, öne çıkarayım:) çok teşekkürler güzel sözlerin için, sağol.
Silofff harika görünüyor. Blogunuzu çok sevdim bu arada :)Vaktim olsa başa kadar gitcem geri :)
YanıtlaSil