Salı, Aralık 25, 2012

Patatesli & kıymalı börek





Geçenlerde, Martha Stewart programında, milföy hamuru tarifi verdi. Vakti olan ve bol yağı sevenler için güzel bir tarif oldu ancak içine koyduğu yağ miktarı beni biraz, nasıl diyeyim tarifi denemekten uzaklaştırdı. Hemen hemen 500 grama yakın tereyağ içinde, bir kaç saat dolapta bekletilen, çıkarılıp tekrar tekrar yoğurulan bir hamur milföy hamuru. Evde yapabiliyorsanız ne alâ. 
Ben bu tarifte hazır milföy kullandım ama daha pratik bir milföy hamuru tarifi bulursam hemen yapıp atacağım buzluğa. Zira son derece zaman kazandıran, pratik bir hamur ve kısa zamanda hem tatlılar, hem tuzlular için harika bir zemin oluşturuyor.

Malzemeler
6-7 adet kare milföy hamuru
İç malzeme
100-150 gram kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
2 küçük patates
1/2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Kekik
Üzeri için 
1 Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
susam
çörek otu
Yapılışı

  • Milföy hamurlarını yumuşamaları için tezgahın üzerine çıkarın.
  • Patatesleri küp küp doğrayın ve tuzlu suyun içinde 10 dakika kadar bekletin.
  • Kıymayı yağ ve soğan ile kavurun, patates ve diğer baharatları ilave edin.
  • Soğuması için biraz bekletin.
  • Milföy hamurunun ortasına, hazırladığınız iç malzemeden koyun ve bohça şeklinde kapatarak, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu, haşhaş tohumu serpiştirin.
  • 200 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.







1 yorum: