Salı, Aralık 18, 2012

Basit, kısa Muhallebi






Nil Karaibrahimgil'i şarkıları dışında, gazete yazıları nedeni ile ayrı severim. Hayata her yerden, her türlü bakabilmeyi başarabilmiş biri. 
Söylemek istediklerini, bazen çok dolandırsa da, son zamanlarda, oldukça, açık, net ve kısa ifadeler kullanıyor, "cümlelerin saçlarını kesiyor" kendi tabiri ile. 
Benimde çok hoşlandığım bir şey değil uzuuuun uzuuuun yazmak. Zaten dağılıyorum. Kafam karışıyor, kendimle çelişmeye başlıyorum. Ne diyordum? diyorum...
En iyisi kısa kesmek. Düz ve dolandırmadan, yılbaşı ağacı gibi süslemeden direk söylemek ne istediğini.
Bu muhallebiyi yerken bunları düşündüm. Söylediklerimin özeti gibi oldu aslında.
Tadı ve görüntüsü ile "dolu-dolu" ancak, tarifi ile "düz, basit, kısa".
Hayat gibi.

Malzemeler
(2-3 kişilik)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
Süslemek için
-Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben geçen gün yaptığım pastadan kalan krem şantiyi kullandım.-
1 paket Krem şanti (orman meyveli)
Böğürtlen
Yaprak badem
Yapılışı
Tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.




1 yorum:

  1. Harikasın Emel, her yaptığın şey yaşama sevinci ile dolu, tariflerin nefis, eskiye can verme şeklin mükemmel, bir eşyanın yerini değiştirirken bile verdiğin özen görülmeye değer,
    öperim

    YanıtlaSil