Cuma, Ekim 05, 2012


Fırına girmeden önceki hali...-üstte-




Zebra Kek

Küçük bir kürdanla "sanat eseri" ortaya çıkar mı?
Bence evet!
Hamur üzerine bir iki çizik ile ortaya çıkan görüntü ve tat muhteşem.
Çocuklar için yemesi zevkli ve yapımı kolay bir kek tarifi bugün size.
Keyfini çıkarın,
İyi hafta sonları...


Zebra Kek

Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
120-125 gr. tereyağ -oda sıcaklığında-
1 portakal kabuğu rendesi
1 fiske tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kapta eleyerek bir araya getirin.
  • Yağ ve şekeri iyice çırpın.
  • Sütü ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Yumurtaları tek tek ilave edin. -Her birini iyice çırparak-
  • Portakal kabuğu rendesi ekleyin.
  • Unlu karışımı ilave edin ve karıştırın.
  • Karışımı iki eşit kaba paylaştırın. Birine kakao ilave edin. -Hamur kalınlaşabilir, bir kaç damla süt ile incelte bilirsiniz.-
  • Yağlanmış, yuvarlak kek kalıbının ortasına, önce bir küçük kepçe ile beyaz, sonra tam üzerine gelecek şekilde aynı ölçü kakaolu karışımdan ekleyin. 
  • Hamurlar bitene kadar üst üste eklemeye devam edin.  -Kendiliğinden daireler oluşacak-
  • Bir kürdan yardımı ile hamurun üzerine + işareti çizin.
180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.






3 yorum:

  1. Ellerine emeğine sağlık Emelciğim.Kızımın en çok sevdiği keklerden biridir ben Ayşe Tüter den öğrenmiştim bu keki çok zevkle yaptıklarımdandır.Sunumuda çok şık oluyor gerçekten güzel gözüküyor sağlıkla iyi hafta sonlarııı

    YanıtlaSil
  2. handecim soda mı koyuyorsun sende içine? enteresan bir tarif..çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Evet hayatım bendekindede soda var fakat tarif biraz farklı pazar günü bende kızıma yapıp hemen paylaşırım kocaman sevgiler ....

    YanıtlaSil