Salı, Ekim 16, 2012




Yıldız anasonlu, Tarçınlı çay

Çin kökenli bu baharat, özellikle kış aylarında, çay ile tüketilmek için çok uygun diye okudum bir kaynakta. Çin mutfağında, baş tacı edilmiş, her türlü sos ve yemekte kullanılan bu keskin aromaya sahip, odunsu ve çekirdekli baharatı, bir "baharat sever" olarak, demezsen olmaz diye düşünerek gidip aldım.
Latince adı "star anise" olarak geçiyor.
Sert kabuğunun içinden çıkan taneler, çaya eşsiz bir aroma katıyor. Nane, tarçın ve limon ile demlediğinizde de bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi aynı zamanda, tokluk hissi yaratarak çabuk acıkmanızı engelliyor.


1 yorum:

  1. Ben ilk defa gördüm bu baharatı görüntüsü bile çok güzel eminim aromasıda güzeldir.Tanıtımın ve sunumun için teşekkür ederim....

    YanıtlaSil