Salı, Ekim 30, 2012



Revani
Revani dediğin irmik kokmalı biraz...
Çatalı batırdığında, irmikler damağına değmeli...
Sadece un ile yapıldığında, adına "Revani" diyemiyorum ne yazık ki..
Una bulanmış bir tatlı olup çıkıyor kısa yoldan...
Şekerparede de durum aynı. 
İrmik girmeli, içlerine işlemeli bu tatlıların. 
Sonra, bütünleşmeli, un ile...
Bademle flört etmeli...
Hindistan cevizini baş tacı yapmalı...
Şerbetle arasına biraz mesafe koymalı...
Öyle çok vıcık vıcık olmamalı ilişkileri,
Herkes duracağı yeri bilmeli.


Revani
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı yoğurt -sert kısmından-
1 çay kaşığı tereyağ - oda sıcaklığında-
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 limonun kabuğu -rende-
Süslemek için hindistan cevizi, badem

Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limonun suyu

Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayın.

  • Suyu ve şekeri tencereye koyarak kaynatın. İçine limon damlatın ve ılınmasını bekleyin.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçine sırası ile diğer malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Dikdörtgen bir pişirme kabını yağlayın ve karışımı içine yerleştirin.
  • 175-180 derecelik fırında 35-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız, revaniyi 4-5 dakika kadar bekletin ve istediğiniz şekilde kesin.
  • Ilık şerbeti üzerine dökün.
  • Hindistan cevizi ve taze bademle süsleyin.









7 yorum:

  1. Yaprak abla tanıştırdı beni blogunuzla. O günden beri işe gelip maillerimi kontrol ettikten sonraki ilk işim blogunuzu ziyaret etmek oluyor her sabah. Hangi birini sıralasam bilemedim ki; yazılarınız, fotoğraflarınız, tarifleriniz, içtenliğiniz.... Çok ama çok güzel bir blog. Ellerinize sağlık diyorum. Benim de bir blogum var. Vaktiniz olunca göz gezdirirseniz memnun olurum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. prensesmutfağı: Nasıl güzel bir mesaj..çok teşekkür ederim. Bloğunuzu da çok beğendim. Takip edeceğim. Sevgiler

      Sil
  2. Emelciğim ellerine sağlık Revaningerçekten ağıza layık fakat tarifin inanki bir o kadar keyifli emeğine sağlık ....sağlık ve afiyetle .....

    YanıtlaSil
  3. Kaç gündür revani sayıklıyorum biliyor musun ilaç gibi oldu şimdi bana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim...kusura bakma..senin istikrarlı diyet programını destekliyor ve takdir ediyorum, ancak sen aldanma bu görsellere:))
      Sevgiler

      Sil