Kadayıf
Tariflerde, Şerbeti sıcak, kadayıfı soğuk, ya da kadayıfı sıcak, şerbeti çok sıcak gibi detaylar var. Ben çok hamur kıvamında sevmediğimden, biraz çıtır olsun istediğimden, kadayıfı fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra çok sıcak olmayan şerbeti döktüm. İstediğim kıvamı yakaladım. Tercih sizin. Her iki türlüde oluyor.
Mazlemeler
300 gr. tel kadayıf (taze)
100-150 gr. tereyağ (eritilmiş)
100 gr. Antep fıstığı
Şerbeti için
3 bardak su
2 su bardağı şeker
Yapılışı
- Kadayıfları eliniz ile orta büyüklükte bir fırın tepsisine yayın. -ben yuvarlak tepsi kullandım-
- Eritilmiş tereyağını, kadayıfların üzerine dökün ve iyice yedirin. -Tamamen tereyağına bulanmış olsun.-
- Sıkıca bastırın.
- Üzerine antep fıstıklarını koyun ve yine iyice bastırın.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30-35 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Şerbeti hazırlayın.
- Fırından çıkardığınız kadayıfı 10 dakika kadar bekletin ve orta sıcaklıktaki şerbeti üzerine dökün.
- Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder