Perşembe, Ağustos 09, 2012






Vişneli Kek (İsveç keki)

Aslında erik kullanılarak yapılmış bir "isveç keki" bu ancak, Yalova'dan getirdiğim, taze vişneleri, zamanında kullanmak için isabetli bir tarif oldu. 
Çok da yakıştı. 
Mia, bu tarif için kakulede kullanmış ama evde yoktu. Bir sonrakine mutlaka koyacağım.
Krema ile sunumu şık oldu..
Yoğun, zencefil ve tarçın kokusu ise bonusu..
Orjinal tarifi için mia'nın sitesine uğrayabilirsiniz. http://lillablanka.blogspot.com/


Vişneli Kek (İsveç keki)

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
1.5 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 çay kaşığı tereyağ
5-6 vişne (süslemek için)

Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Kuru malzemeleri ilave ederek, iyice karışmasını sağlayın.
  • 17-18 cm çapında, porselen kek kalıbına koyun ve üzerine vişneleri dizin.
  • 35 dakika 175 derecelik fırında pişirin.
  • Soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri serpin. Çırpılmış krema ile servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder