Pazartesi, Ağustos 13, 2012

Salata






İlla ki isim koymaya gerek var mı? 
Önüne, arkasına bir sürü malzeme ekleyerek isimlendirmek gerekir mi?
"Yer fıstıklı, narlı,  kars gravyeri eşliğinde" ya da "Marul yatağında, fesleğen yaprakları ile bezenmiş, kavrulmuş yer fıstıklı salata" 
"Şeritler halinde doğranmış salatalık havuzunda, tereyağ ile kavrulmuş yer fıstıkları eşliğinde, limonlu, narlı, fesleğenli salata.."
Hani "havalı" restoranlar vardır..gerçekten havanızı alır, paranızı bırakır, aç kalkar gelirsiniz. 
Menülerini elinize alırsınız, ne olduğunu anlamadan, diliniz dönemeden, garsona.."şundan olsun" dersiniz. 
Gele gele, tepsi kadar bir tabağın ortasında, "kuş yemi" kadar, ana kaynağı dana, kuzu veya tavuk eti olan bir yemek, ya da makarna gelir. 
Mideniz doymaz ama gözünüz şenlenmiştir. Ne alâ..
Jamie Oliver'ı da bunun için seviyorum galiba..sıradan, herkesin mutfağında yapabileceği ve "dilimizin döndüğü" yemekler yapıyor.
işte bu salata..
Evdeki malzemeler ile..
sade, basit..
ve
çok lezzetli..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder