Salı, Ağustos 28, 2012

Evde Sirke Yapımı




Evdeki, boya sonrası temizlik kokusuna, bugün havanın mis gibi yağmur kokusu da eklendi ya, değmeyin keyfime.
Ufak balkon masasına, bir elimde çayım, bir elimde, "Refika'nın mutfağı" kuruldum. buradan bakabilirsiniz.
Refika, elma'nın bin türlü hali ile nefis yaratıcı sirkeler yapmış.
Benim de amacım, dolapta kalmış, üzümleri değerlendirmek.
Geçen sene, yine aynı tarifle, az miktarda denemiş ve çok beğenmiştim. 
Evde sirke yapmak çok ama çok kolaymış meğer. 
Tüm mesele, mayalamak üzere kullanacağınız sirkenin fazla işlemden geçmemiş olması ve sirke sineklerinin, sirkeye dolmamaları için, -sirke sinekleri, tarifi uygularken,doğru yolda olduğunuzu gösteriyor aslında-ince bir tülbent veya bez ile ağzı kapatılmış kavanoz.
Arada bir ağzını açıp karıştırmak gerekiyor. Bekleme süresi uzun, 3-4 hafta kadar.
Ne kadar çok beklerse o kadar güzel bir tat alıyorsunuz. En son süzme işlemi var. Sonrası da, çorbaya, salataya, parlatmaya, hazımsızlığa, her derde deva...
Tarif için, burayı ziyaret edebilirsiniz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder