Salı, Temmuz 03, 2012

Elmalı Kek







Yemek fotoğrafları çekme hevesim, yıllar önce başladı ve geçen süre içinde, hatırı sayılır bir "yemek fotoğrafı" arşivim oldu.
Uzun zamandır da bir blog hazırlama isteğimin-niyetimin olduğunu bilmeyenler, "bu kadar şeyi her gün yapıp, kime yediriyorsun" diye soruyor. 
Tabi ki her gün fırını çalıştırmıyorum. Ancak, iki günde bir dayanamayıp, yeni tarifler denemek için sevgili fırınımın başındayım işte.
Evet, şekerpare dün yapıldı, kek bugün.
Yaparken doyan gözüm ve piştikçe paylaştığım yemeklerim olduğu için, sanırım, bereketi artan bir mutfağım var. Çok şükür. 
Herkese, "paylaştıkça çoğalan güzel tatlar, harika anlar" benden.

Malzemeler

3 yumurta

2.5 su bardağı un, elenmiş
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme margarin/tereyağ
4/1 çay bardağı oranında zeytinyağ (riviera veya normal sıvıyağ)
1 paket krema
1 yemek kaşığı maden sodası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1/2 limon kabuğu rendesi
1 elma (dlimlenmiş, limonlu suda bekletilmiş)
2 tatlı kaşığı Tarçın (1 tatlı kaşığı hamura, diğeri piştikten sonra üzerine)

Yapılışı


  • Un (elenmiş), kabartma tozu, vanilya, tarçın ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Diğer kapta, şeker, krema, margarin, sıvıyağ, limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.
  • Yumurtaları, teker teker kırarak ve her birini 1-2 dakika iyice çırparak şekerli karışıma ilave edin.
  • En son unlu karışımı, ıslak karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. Sodayı ilave edin. (soda, kekinizin daha yumuşak ve göz göz olmasını sağlayacak)
  • Karışımı, dikdörtgen kek kalıbı içine yayın ve üzerine dilimlenmiş elmaları dizin.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra, üzerine tarçın serpin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder