Salı, Haziran 19, 2012



Hindistan Cevizli Kurabiye (volüm 1)

Bugün için, Sibel ve Ayda ile piknik yapmayı planladık. 
Çocukları da alarak, ıhlamur ve çam ağaçları altındaki tahta masalara, yerleşeceğiz cümbür cemaat.
Çocuklar için "kurabiye" yapmaya karar verdim. 
Kara kaplı deftermindeki  tarifler arasında gezinirken,  en arka sayfalarda, tarifi kimden alındığı bile belli olmayan bu kurabiyeye rastladım. Yazmışım ama yapmamışım. 
Sıradan bir kurabiye tarifi. Fazla söze gerek yok. Çayın yanına çabucak yetişecek ve ağzınızda dağılacak cinsten.
Tarifte, hindistan cevizini sadece içine koymuş. Haksızlık etmiş. Üzerine de şöyle bolca serpince, esas "ismini" hak ediyor. 

Malzemeler

2 yumurta (1 beyazı üzeri için ayırın)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Kabartma tozu
Vanilya
bir tutam tuz
Bir tutam karbonat
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)

Üzeri için 
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı
  • Derin bir karıştırma kabı içinde, önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın. -miksere gerek yok, elde yapabilirisiniz.-
  • Sıvı yağ ve margarini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Yoğurt, nişasta, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya, tuz ve karbonatı ekleyin. İyice karıştırın.
  • Unu, azar azar, yoğurmaya devam ederek ekleyin. -Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.-
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine, hafif çırpılmış yumurta akını sürün ve hindistan cevizi rendesi koyun.
  • 200 derecelik, önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirin.







1 yorum: