En son annemin elinden yemiştim. Sanırım evden henüz ayrılmış, yatılı okula başladığım, ortaokulun son zamanları..
Çocuk halimle, evden uzak olmanın zor ama aşılması zorunlu dönemleri..
Hep, çocukluğumu hatırlatan bir lezzettir, annem sık yapardı. O zaman kabak, sadece yaza özgü bir sebze olduğu için, bol naneli ve taze soğanlı bir mücver bize yazın geldiğini hatırlatırdı. Aynı domates gibi..dondurma gibi..Yaz habercisiydiler.
Peşinen söyleyeyim Alp, ağzına bile sürmedi.
Kızartmanın hiç yapılmadığı bir evde, değişik bir tat geldi ona..burun kıvırdı. Bu neee? dedi..Yemedi..
Ancak, nane ve kabağın kızarırken ki eve yayılan kokusu, hafızasına kazındı. Eminim, ona da ilerde çocukluğu hatırlatacak.
Kabak Mücveri
Malzemeler
3 orta boy kabak
2 yumurta
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı kaşar rendesi
1/2 paket kabartma tozu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1 adet yeşil taze soğan
Karabiber
Tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ -
Hazırlanışı
- Tüm malzemeyi, -en son unu ilave ederek- karıştırın.
- Yeşillikleri ince ince kıyarak karışıma ilave edin.
- Tavada yağı kızdırın. Orta ateşte, 2 yemek kaşığı ölçüsünde tavaya koyarak, altlı-üstlü çevirerek pişirin.
hafif olmasını istiyorsanız ve kızartmayı sevmiyorsanız, yağı da karışıma ilave ederek, fırın tepsisine koyun ve 200 derecede, 15-20 dakika pişirin, börek gibi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder