Salı, Mayıs 22, 2012

Fırında Sebzeler






Kabağın ve patlıcanın her türlüsünü seviyorum ancak, tavada bol yağın içinde kızartma yapılmak sureti ile yenen dönemleri kapatalı epey oldu.
Yıllar önce midemin, bana baş kaldırması neticesinde, yağda kızarmış her şeyi çıkardım hayatımdan. 
Yoksa, mücver, kızarmış patlıcan-kabak üzeri yoğurt deyince, akan sular dururdu benim için.
Fırında, marine edilmiş sebzeler, yağ ile sorunu olanlar ve diyet yapanlar için hafif, bir o kadar sağlıklı bir yöntem.
Öyle uzun uzadıya yazılacak bir tarifte değil.
4-5 kabak,  2 patlıcan (soymadan, tuzlu suda bekletilmiş), karabiber, sarımsak (2-3 diş bütün), tuz, süslemek için kırmızı biber, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve dereotu. Bu kadar.
Kabakları soyucunuzun tırtıklı tarafı ile yol yol çizgiler halinde, halka şeklinde doğrayın. 
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.  Patlıcanları da halka halka doğrayın. Üzerine, kırmızı biberleri ve dere otlarını koyun. Aralara sarımsak yerleştirin. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ üzerine gezdirin, taze çekilmiş karabiber ve tuz ilave edin.
180 derecede 15-20 dakika pişirin.



1 yorum:

  1. dereotu ve kabagın muhteşem uyumu.. tek geçerim... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil