Salı, Nisan 03, 2012

Zeytinyağlı yeşil domates



Geçen yaz, kayınpederimin bahçesinden toplayıp geldiğim bir sürü yeşil domatesi, turşusunu mu yapsam? ısırırak "elma gibi" mi yesek?, salatalara mı doğrasam? diye düşünürken aklıma bu zeytinyağlı tarif geldi.





O kadar kolay ve yemesi lezzetli bir yaz yemeği oldı ki..bundan sonra, vakti zamanı geldiğinde, masamızda, baş köşede yerini alacak. Yemek yaparken, malzemelerin taze olmasının yanı sıra, mutfak ekipmanlarınızda çok önem taşıyor. Yani tencere, tava. Bu tip yemekler döküm tencerelerde lezzetini kaybetmeden, sağlıklı olarak pişiyor. Her ihtimalle, evinizde bir tane döküm tencere bulunsun.

Malzemeler
1/2 kilo yeşil domates
1 soğan (mutlaka bıçakla, ince ince doğranmış)
2 havuç (verev doğranmış)
Maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı
Döküm tencerede,  yağ ile soğanı hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine havuçları ekleyerek bir iki karıştırın. Domates, tuz ve su ilave ederek kapağını kaparatak 15-20 dakika pişirin.  Soğuduktan sonra, üzerine biraz halis zeytinyağ gezdirin ve maydanoz ile servis yapın.

1 yorum:

  1. çok az bilinen bir yemek, annem den öğrendiğim bir rumeli lezzeti, bizim ailenin yemek miraslarından
    çok şaşırdım görünce ...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil