Perşembe, Nisan 05, 2012

Kremalı & Armutlu ve Yaprak Bademli Kek

En sevdiğim kokulardan biridir evde vanilya kokusu. Yenmese, kalsa bile, sırf okuldan gelip o kokuyu takip ederek, eve doğru, ilerleyen oğlumun hatırına sürekli pişirdiğim bir tarif bu kremalı kek.


Kremalı & Armutlu &Yaprak Bademli Kek

Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket krema
1 limon kabuğu rendesi
bir fiske tuz
Vanilya
Kabartma tozu
2 adet dilimlenmiş yumuşak olmayan Armut (limonlu suda bekletirseniz kararmaz)
Süslemek için yaprak badem

Hazırlanışı

Kek yaparken öncelikle kuru ve ıslak malzeyi birbirinden ayırmanız gerekiyor.
  • Karıştırma kabına elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ilave ederek bir kenara alın.
  • Diğer karıştırma kabının içine, şeker, krema, margarin, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini koyarak mikserle veya elde 2 dakikaya yakın karıştırın.
  • Daha sonra yumurtaları teker teker her birini hamura iyice yedirdikten sonra diğerini koymak sureti ile ilave edin.
  • Kuru malzemeleri, ıslak malzemeler ile karıştırın. (bu aşamada spatula kullanın.)
  • Kek kalınızı yağlayın ve karışımı içine boşaltın.
  • Üzerine armutları dizin ve yaprak bademleri serpiştirin.
  • 170-180 derece de üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder