Cuma, Nisan 06, 2012



Havuçlu toplar


Malzemeler

8 adet rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
2 su bardağı dövülmüş ceviz
hindistan cevizi (üzeri için)

Hazırlanışı
  • Rendelenmiş havuçları su ile birlikte tencereye alın.
  • Şekeri ilave edin ve arada karıştırarak pişirmeye bırakın.
  • Havuçlar suyunu çekip pelte kıvamını alınca, tencereyi ocaktan alın.
  • Ilındıktan sonra, içine ufalanmış bisküvi ile cevizi ilave edip iyice karıştırın.
  • Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koprarak, yuvarlayın ve hisdistan cevizine bulayın.

1 yorum:

  1. sanırım cezerye de deniyor buna?
    petibör bisküvi yerine bebe bisküvisi ile denediniz mi?

    YanıtlaSil