Havuçlu toplar
Malzemeler
8 adet rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
2 su bardağı dövülmüş ceviz
hindistan cevizi (üzeri için)
Hazırlanışı
- Rendelenmiş havuçları su ile birlikte tencereye alın.
- Şekeri ilave edin ve arada karıştırarak pişirmeye bırakın.
- Havuçlar suyunu çekip pelte kıvamını alınca, tencereyi ocaktan alın.
- Ilındıktan sonra, içine ufalanmış bisküvi ile cevizi ilave edip iyice karıştırın.
- Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koprarak, yuvarlayın ve hisdistan cevizine bulayın.
sanırım cezerye de deniyor buna?
YanıtlaSilpetibör bisküvi yerine bebe bisküvisi ile denediniz mi?