Cuma, Nisan 20, 2012


Elmalı Pay

Meğer ne kadar çok elmalı tarif varmış kara kaplı defterimde..elmayı çok sevdiğimden midir yoksa elma bahçeleri içinde geçen çocukluğumdan mıdır bilinmez ama içinde elma geçen her şeyi çok seviyorum ben.
Elmalı Pay

Malzemeler 

Hamuru için

1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
125  gram margarin 
1 yemek kaşığı yoğurt
1 limonun kabuğu
Kabartma tozu
vanilya
1 fiske tuz
Un ( yumuşak bir hamur olmalı)

Elmalı karışım için

3 elma rendelenmiş
3 yemek kaşığı şeker
bol tarçın


  • Derin bir karıştırma kabı içinde, yumurtayı, şekeri, yoğurdu, margarini, limonun kabuğunu, tuz, vanilya ve kabartma tozunu, en son un ilave edilecek şekilde karıştırın.
  • Yumuşak ele yağışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve bir parçasını buzlukta 15 -20 dakika sertleşmesi için bekletin.
  • Dikdörtgen bir kek kalıbı ve ya borcamı yağlayarak, dışarda kalan diğer hamur parçasını eşit olarak yayın. Hamurun kenarlarını tepsiyi saracak şekilde kaldırın.
  • Yayılan hamurun diplerine bir kaç çatal darbesi ile delik açın. (daha kolay pişmesini sağlamak için)
  • Diğer taraftan, elmalı iç malzemeyi, yaydığınız hamurun içine eşit olarak dağıtın.
  • Üzerine, dolapta duran diğer hamur parçasını, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.
  • 180-190 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.


1 yorum:

  1. günaydın,
    şu klasik elmalı pay'ın yansıttığı güzelliğe bak:) eline sağlık,gönlüne sağlık.
    diğer konuya gelince biz kaçalım buralardan diyerek 2006 yılından bu yana küçük birikimlere başladık,ama düzen bizi hala bırakmadı emelcim.bakalım bi daha ki bahara:)
    umarım senin de gönlüne göre gelişir herşey

    YanıtlaSil