Çarşamba, Ocak 21, 2015


Sütlü Japon Ekmeği, Hokkaido









Tamam sütlü de, neden japon ekmeği?
Hokkaido, Tangzhong denilen -un ve suyun teflon tavada muhallebi kıvamında pişirilmesi-bir tür meyaneli hamurdan elde ediliyor.  Mayalı tarifleride, hep el üzerinde tuttuğumdan mıdır nedir, hiç üşenmeden yaptım. Zaten üşenilecek bir tarafıda yok, gayet basit, normal ekmek yapımı süresinde hazırlanan ve pişen bir tür tatlı-tuzlu arası ekmek. Yalnız, benim hamur, Esra'nın ki kadar kabarmadı, mayasından, unundan olabilir. Biliyorsunuz mayalı tarifler havadan bile nem kapar, o kadar nazlıdır. Ama yinede tadı nefis, pofidik bir ekmek oldu.
Buyrun @neomutfak / Esra  anlatsın size gerisini.
http://lullaby.mutfaksirlari.com dan da diğer tariflerine ulaşabilirsiniz.





12 yorum:

  1. Bu post, bir var bir yok. Anlamadım bir sorun oluştu galiba. :)
    Oldukça leziz görünüyor. Ellerine sağlık derim ben. :))

    YanıtlaSil
  2. Zaten maya canlı gibi, sanki ekmek pişirmiyor da kedi besliyor insan, mayışsın, gevşesin, sırnaşsın, kabarsın diye türlü cambazlıklar :)) Hiç denemedim bu tarifi, benzemiş benzememiş diyemiyorum bir şey ama görüntü süper, hem içten, hem dıştan, ee kokusu da geliyor burnuma nefisss, tamamdır o halde, ellerine sağlık..Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maya ile kedi benzetmesi çok hoşuma gitti. İkisiyle de tanışıklığı olan bilir, aynı dediğiniz gibi gerçekten :)

      Sil
  3. ay bu her tarifi yapmak isteme arzum beni öldürecek birgün:))
    ellerine sağlık emelim nefis görünüyor.. ne tatlı ne tuzlu bir tat dedin ya tarifi yapmak şart oldu benim için:)
    öperim.

    YanıtlaSil
  4. Ay bu çok pofuduk bir şeye benziyor hakikaten, hemde tuzlu-tatlı arası... Muhakkak yapmalı, denenmeli Emelcim.

    YanıtlaSil
  5. Artık kendimi kabul ettim. Böyle her beğendiğim şeyi gördüğümde içim gitse bile sonunda yapmadığım için kendime kızmamalıyım. Ama bazen çok zorlanıyorum ve bu pofuduk ekmek beni benden aldı, o ayrı:)

    YanıtlaSil
  6. Hakikaten yahu havadan nem kapıyor şu mayalılar :))) dokusu cok iyi görünüyor canim bence gayet başarılı. Ellerine sağlık, afiyetle...

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel olmuş yahu, çok iştah açıcı gözüküyor, afiyetler olsun Emelcim, ellerine sağlık :)
    Mayalı hamurlara düşkünlüğünün kanıtı fotoğraflardaki merdane ve oklavalar :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. çokk güzel görünüyor denemek istiyorum
    bayılırım sımsıcacık ekmeklere :))

    YanıtlaSil
  9. evde ekmek yapmak gibisi yok... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ben diyete falan niyetlenince mutlaka böyle değişik muzur şeyler çıkıyor karşıma. Ama sizin yazılarınızda ve fotograflarınızda çok güzel detaylar var ben de onları inceledim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil