Pazartesi, Mayıs 27, 2013

Çikolatalı Tart







Çilekli yaptığım epey tutunca, dur dedim birde çikolatalısını deneyeyim bunun. Hamur aynı hamur, krema aynı krema. 
buradan bakabilirsiniz.
Sadece çikolata eritildi ve yarım paket krema ile karıştırıldı.
Sonuç mu?
Her hali güzel olan çikolatayı, bu hali ile de çok beğendik biz.
Hee, bu taşlarda, geçen sene gittiğimiz tatilden, deniz kenarından toplanmış taşlar. Genelde nohut koyarlar, hamur kabarmasın diye, ama çok pratik değil bana göre. Hem nohut da ziyan olmamış oluyor böylelikle. Sadece, taşları, fırından çıkardığınızda dikkat edin, soğumaya başlamadan ellemeyin, o kadar.


Çikolatalı Tart
Tart hamuru için
100-110 gram tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1/2 limon kabuğu rendesi
1 vanilya
1 kabartma tozu
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur kıvamı için, yaklaşık,3-4 su bardağı un
Kreması için
2 yumurta sarısı
250 mlt süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı un
1 vanilya
1 çay bardağı şeker
Üzeri için
1 paket bitter Çikolata (80 gr)
1/2 paket krema
Yapılışı
  • Tart hamuru için, derin bir kapta, önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra diğer malzemeleri sırası ile, en son un olacak şekilde ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Kıvamı kulak memesi kıvamda olmalı.
  • Hamuru soğuması için, 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Tart kalıbınızı yağlayın ve hamuru kaba iyice yayın. Kenarlarının ve ortasının kalın olmamasına dikkat edin. Eliniz ile kaba iyice yerleştirin.
  • Ortasına yağlı kağıt sererek, üzerine, 1 avuç kadar Nohut-ben fotoğrafta gördüğünüz taşları kullanıyorum bu iş için- koyarak 180 derecelik fırında, 20 dakika kadar pişirin. -Nohutlar, ortasının kabarmasını engelleyecek-Daha sonra yağlı kağıdı ve nohutları alarak, 5-10 dakika kadar daha ortasının kızarması için pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Krema için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Kaynamaya başladığında, 1 dakika kadar daha hızlıca karıştırmaya devam edin.
  • Ocaktan alın ve mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar, tekrar çırpın.
  • Soğuyan tartın üzerine kremayı dökün.
  • Çikolatayı benmari üzeri eritin.
  • Üzerine yarım paket krema ilave edin ve hızlıca karıştırın.
  • Soğumuş tartın üzerine yayın, file badem ile süsleyerek servis yapabilir siniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder