Pazartesi, Nisan 22, 2013

Supangle





Bahar gelirde ben, balkonda çiçeklerin içinde fotoğraf çekmez miyim? 
o balkonda oturur, Alp'in ve Mete'nin en sevdiği tatlı için, tarif araştırır, sonra o tatlıyı yapmaz mıyım?
He, bir de o tarif, tam kıvamında çıkınca, çileklerle taçlandırmaz mıyım?
Yaparım bilirsin.
"Roma'yı yakmam" ama yeni bir "Roma" kurabilirim onlar için. 
İçimde bu bahar çoşkusu varken.
Yapıcı, yıkmadan, kırmadan, bozmadan.
Çok güzel bir hafta olsun herkes için.
Supangle
4 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Kakao
1 paket Vanilya
50-60 gram bitter Çikolata
1 su bardağı Şeker
Bir kaç parça kakaolu kek -ev de kalanlardan-
Üzeri için krem şanti ve çilek
Yapılışı
  • Süt, un, vanilya ve şekeri bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Kaynayan muhallebiye, bitter çikolatayı atıp, eriyinceye kadar karıştırın.
  • Servis yapacağınız kapların dibine, birer küçük parça kakaolu kek yerleştirin.
  • Üzerine karışımı dökün.
  • Kremşanti ve çilek ile süsleyin.









8 yorum:

  1. Emelcigim çok güzel olmuş.Canım nasıl çekti.bir bilsen.Çok da pratik bir tarifmis.Ben öyle zor tarifleri pek uygulamam.Hem lezzetli hem de pratik olacak! :) Sunumun yine harika...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar
    Ellerinize sağlık harika görünüyor ayrıca söylemeden geçmeyeceğim görseller müthiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysun çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.

      Sil
  3. çok güzel gözüküyorlar.Hele üstünde çilek olunca hmmmmmm yemede yanında yat :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahçedekorasyon, bende sizin bloğunuzdan aynı hissiyatla ayrıldım az önce. Müthiş güzel secimler.

      Sil
  4. Bloğunuza bayıldım,fotoğraflar beni benden aldı,keyifle takip ediyorum,sevgilerr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif: Çok teşekkür ederim. Ne güzel bu sözleri duymak.

      Sil