Çarşamba, Mart 27, 2013

Fırın Sütlaç






Hep seramik fırın kaplarında pişiriyordum, Alp geçen gün okulda toprak kapta yemiş..."Anne müthiş olmuştu, sende yapsana" deyince akan sular durdu tabi. 
Biriktirilmiş, dolap bekleyen, toprak, yoğurt kapları da epeydir kullanılmayı bekliyordu sanki. 
Hakikaten, toprakta pişen lezzet bir başka oluyormuş diyerek, "damak tadı olan" oğluma  tam not verdim.

Fırın Sütlaç
Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1/4 çay bardağı pirinç (yaklaşık 1.5 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Yapılışı

  • Pirinçleri çok az su içinde, lapa olmayacak şekilde haşlayın.
  • Sütü ilave edin ve kaynama noktasına geldiğinde, şekeri ve vanilyayı ekleyin.
  • Unu sulandırıp, eritin ve süzgeçten geçirerek, kaynayan sütün içine ilave edin. Sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başladığında tuzu ilave edin ve ocağın altını kısın. 3-5 dakika kadar kaynatın.
  • Pişen sütlacı, fırın kaplarına eşit miktarda boşaltın.
  • İçi 1 su bardağı su dolu, derin bir tepsiye yerleştirin ve fırını ızgara konumuna getirerek, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder