Pazartesi, Şubat 25, 2013

Ev yapımı köstebek pasta





Ev yapımı derken, her şeyi ile evde yapılanı kastediyorum. Hani, un karşımıydı, kremasıydı kutunun içinden çıkmayanlardan. 
Sıkışık zamanda, onları da kullanmışlığım vardır. 
Pratik olmaları hoşuma gidiyor ama vakit varsa, keyifle malzemeleri bir-bir eklemek daha iyi ve sağlıklı tabi ki.
Aslında, yapmaya başlarken, tamamen, "çikolatalı kek arası krema" hayali ile yola çıktım ancak, baktım, kek piştikten sonra, tam ufalanacak kıvamda, hemen ortasını oyarak, altına bir muz yerleştirdim, çıkan kek parçalarını da kum haline gelinceye kadar ufalayıp, kekin üzerine koyunca, ortaya bu görüntü çıktı. 
Tadı mı?
Şöyle söyleyeyim: 
Normal şartlarda, bizim evde, keklerin "tezgah üzeri, devr-i alem!! süresinin 6-8 gün arasında" olduğunu varsayarsak, bu kek için, ertesi güne kalmaması sebebi ile, "en hızlı tüketilen" kek ünvanını layık görebiliriz.

Sadece, bir daha ki sefere, içindeki kremayı "tam çikolatalı" yapacağım o ayrı bir başlık.

Sağlık, sıhhat ve mutlu bir hafta.

Malzemeler
Kek için:
25 gram kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı soda
1/4 çay kaşığı tuz
100 gram tereyağ-oda ısısında-
2 yumurta
125 ml süt
1,5-2 su bardağı un
Kreması için:
1.5 çay bardağı şeker
200 mlt süt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
75 gram bitter çikolata
Süslemek için:
1 adet muz
varsa böğürtlen
Yapılışı
  • Derin bir karıştırma kabı içinde, kek malzemelerini, tereyağ, şeker, süt, kakao, tuz, kabartma tozu, soda, vanilya ve yumurtaları iyice karıştırın.
  • Unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin.
  • 175 derecelik fırında, 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız keki, soğuduktan sonra, ortadan ikiye düzgün bir şekilde kesin.
  • Altta kalacak, taban kısmının ortasını, bir kaşık yardımı ile -tabanını delmeden- oyun.
  • Diğer taraftan, kremayı hazırlayın. Malzemeleri sırası ile ekleyerek, ocakta, muhallebi kıvamında pişirin. Çok koyu kıvam elde ederseniz biraz süt ile inceltin.
  • Ortasını oyduğunuz kekin, ortasına, muzu uzun dilimler halinde, enlemesine keserek dizin.
  • Hazırladığınız kremayı-ılık olarak-muzların üzerine iyice yayın. - bir kaç kaşık üzeri için ayırın.-
  • Diğer kek parçasını, muz ve kremanın üzerine kapatın, hafif bastırın.
  • Kalan kremadan bir kaç kaşık kekin üzerine sürün.
  • İçini oyduğunuz kek parçalarını elinizle ufalayın ve kekin üzerine tepeleme yayın.-sürdüğünüz krema, yapışmalarını sağlayacak, ufalanmış kekler dökülmeyecek-
  • Varsa böğürtlen veya başka bir meyva ile süsleyin.








1 yorum:

  1. Harikaa görünüyorrrr ellerine sağlık haklısın evde kendi yaptığın gibisi yok benim de öyle bir hazır kek maceram oldu ama sana katılıyorum

    YanıtlaSil