Pazartesi, Şubat 11, 2013

Elmalı & Tarçınlı & Cevizli Kek




Nerede içinde elma geçen bir tarif bir okusam, acayip şekilde, heveslenip, hemen denemek istiyorum. 
Elma ve tarçını yüzlerce kez farklı farklı tariflerde ancak "aynı isimle" denemişliğim çoktur. Bu seferde farklı bir tat beklemedim ancak, ben işin biraz da "doku" kısmına takılıyorum galiba. O damağa değdiği anda ki yumuşak, kadife, kremsi doku.

Tarifi bir alman bloğunda okumuştum. O tarifte, içine kepekli un kullanmışlar. Ben normal un kullandım. Dileyen kepekle yapabilir.

Hadi, afiyetle, sağlıklı güzel bir hafta olsun.
Malzemeler

150 gram tereyağ-oda ısısında-
2 yumurta
120 gram pudra şekeri
200 cc süt
2 elma-rendelenmiş-
300 gram kadar un
2  çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
1 çay kaşığı rende zencefil
Rendelenmiş limonun kabuğu
1 fiske tuz
Bir kaç adet bütün ceviz -üzerini süslemek için-

Hazırlanışı
  • Yumurta, pudra şekeri, süt, yağ ve diğer tüm malzemeleri, -en son unu eklemek kaydı ile- karıştırın.
  • Elma rendesini ve tarçını ilave edin.
  • Kelepçeli kabınızı yağlayın ve karışımı 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Üzerini pudra şekeri süsleyin.








4 yorum:

  1. Elma kokusu tarçın kokusu ve ceviz oooooo enfes enfesss ellerine emeğine sağlık Emelim ......

    YanıtlaSil
  2. Elmalı lezzetleri çok seviyorum elinize emeğinize sağlık bloğunuzu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  3. Hande: canımsın sen. Çok teşekkür ederim.
    hanife:Çok teşekkürler. Sevgiler.
    Butik rabia: Sağol rabiacım. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil