Cuma, Kasım 09, 2012

Zeytinyağlı Yer Elması





Yer elması hakkındaki ilk hissiyatım, -yamultulmuş bir dudak hareketi ile-, "Qusimodo,(Notre Dame'ın kamburu) seni görseydi, sanırım haline şükrederdi" oldu.
Bu yamru yumru, "senden bir halt olmaz" düşüncesi yaratan sebzenin, ön yargılardan arınıp bir kere denenmesi ile ortaya çıkan mucizevi tadı hissedince "u-tan-dım".
Pişirdikten sonra, aynı Qusimodo gibi, dış görüntüsü nedeni ile utangaç duran, ancak yüreği ışık saçan bu lezzetli sebzeye Esmeralda gibi aşık olmamak mümkün değil.
Önemli olan dış görünüş değil işte.
Yer elmasının, görüntüsünden çok, dağıttığı şifa ve bana arta kalanları...
Zeytinyağlı yer alması
Malzemeler
1/2 kilo yer elması
yarım limon suyu
1/2 çay bardağı zentinyağ
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
tuz

Yapılışı
  • Yer elmalarını, patates gibi soyun ve limonlu suyun içine atın.
  • Tencereye zeytin yağını ilave edin, ortadan dörde böldüğünüz soğanları içine atın. Bir tur karıştırın. Sarımsak ekleyin.
  • Dilediğiniz şekilde doğradığınız, havuçları ve patatesleri soğanla biraz kavurun.
  • Yer elmalarını, ortadan ikiye bölerek, tencereye ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı unu ve tuzu ilave edin. Karıştırın.
  • Suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapalı tutarak, kısık ateşte, 10-15 dakika kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra, üzerine yarım portakal suyu sıkabilirsiniz. -Lezzetini arttırıyor.-




1 yorum:

  1. Yerelması yeralması olalı sanırım bu kadar güzel ve şık görünmemiştir ... Ellerine sağlık .....

    YanıtlaSil