Pazartesi, Ekim 22, 2012





Üzümlü Kek
Alışkanlık..
Pazar sabahı, 06:30'da kalk ve mutfaktan ekmek, kek, krep,veya yumurtalı ekmek kokuları yayılsın eve..
O kokuya kalksın herkes bir bir.."ne kokuyor" "ne pişiyor" diyerek sabırsızlıkla kahvaltıyı beklemeye başlasınlar..
Annemden kalan, bir ritüel benim için..
Çocukken, tek gözlü, ocakta pişen kek tenceresine, gözler kapalı, burnunu ilk değdiren uyanır, bir parça almak için sıcacık yatağımızı, ocak başına tercih ederdik.
Ne kokuydu ama..
Hala burnumun ucunda..
İstiyorum ki şimdi aynı kokularla büyüsün Alp'im..
Okuldan eve geldiğinde veya sabah kalktığında, vanilya koksun, kurabiye-kek koksun her yer..
Mutluluğu çok uzaklarda aramasın, bir parça kek kokusunda bile hissetsin onu..

Üzümlü Kek

Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
120 gram tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 paket krema
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 portakalın suyu
1 fiske tuz
1 avuç çekirdeksiz üzüm 
bir kaç adet bütün ceviz
Dekor şekeri ve pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı

  • Unu eleyerek, kabartma tozu, tuz, vanilya ilave ederek bir kapta bekletin.
  • Diğer bir kapta, krema, tereyağ, zeytinyağı ve şekeri iyice çırpın.
  • Portakal kabuğu rendesini ve portakalın suyunu ekleyin.
  • Yumurtaları, tek tek ilave ederek, iyice karıştırın.
  • Unlu karışımı, yumurtalı karışıma ilave edin ve hafifçe karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.
  • Üzerine, üzümleri ilave edin. Cevizle süsleyin.
  • 180 derecede 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Üzerine isterseniz pudra şekeri veya dekor şekeri (tarçınlı) serpebilirsiniz.













2 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel gözüküyor bunun yanı sıra ne kadar hamarat olduğunu da anlamış bulunuyoruz ..... :)kocamann sevgilerrr...

    YanıtlaSil