Kıymalı Börek
Yapımı kolay, yemesi lezzetli bir tarif.
Kıymalı veya peynirli nasıl isterseniz deneyebilirsiniz.
Tarifte -kayınvalidemin defterinde- "kabartma tozunu" görünce, "ne alâka" dedim ama sanırım "pofidik" olmasının sebebi bu.
Kıymalı Börek
Malzemeler
3 Yufka
3 kaşık yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
İç Malzemeler
150-200 gr. kadar kıyma
1 soğan
Karabiber
Tuz
Yapılışı
- Soğanı küçük küçük doğrayın ve kıyma ve yağ ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak bir kenarda bekletin.
- Yumurta, yoğurt, zeytinyağı karıştırın. İyice çırpın. Kabartma tozunu ekleyin.
- Yufkaları yayın. Sekiz parçaya bölün. -Sigara böreği saracak gibi, üçgen parçalar kesin.-
- Her bir parçayı tezgah üzerinde, fırça yardımı ile yoğurtlu, yumurtalı karışımdan sürün.
- Kalın taraflarına, hazırladığınız iç malzemeden bir tatlı kaşığı koyarak sarın.
- 200 derecede önceden ısıttığınız fırında, 20-25 dakika kadar pişirin.
Emelciğim ellerine sağlık çok güzel gözüküyor . Büyüklerimizin annelerimizin ne güzel tarifleri var değilimi önemli olan onları gün yüzüne çıkarmakta . Sevgiler ....
YanıtlaSilevet handecim..benim içinde çok değerli o tarifler..Teşekkürler
YanıtlaSilAtanın beslenmesi için mercimeklisi yapıldı ;) teşekkür ederiz..
YanıtlaSil