Çarşamba, Ekim 10, 2012



Kıymalı Börek

Yapımı kolay, yemesi lezzetli bir tarif. 
Kıymalı veya peynirli nasıl isterseniz deneyebilirsiniz.
Tarifte -kayınvalidemin  defterinde- "kabartma tozunu" görünce, "ne alâka" dedim ama sanırım "pofidik" olmasının sebebi bu.

Kıymalı Börek

Malzemeler
3 Yufka
3 kaşık yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu

İç Malzemeler
150-200 gr. kadar kıyma
1 soğan
Karabiber
Tuz

Yapılışı

  • Soğanı küçük küçük doğrayın ve kıyma ve yağ ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak bir kenarda bekletin.
  • Yumurta, yoğurt, zeytinyağı karıştırın. İyice çırpın. Kabartma tozunu ekleyin.
  • Yufkaları yayın. Sekiz parçaya bölün. -Sigara böreği saracak gibi, üçgen parçalar kesin.-
  • Her bir parçayı tezgah üzerinde, fırça yardımı ile yoğurtlu, yumurtalı karışımdan  sürün.
  • Kalın taraflarına, hazırladığınız iç malzemeden bir tatlı kaşığı koyarak sarın.
  • 200 derecede önceden ısıttığınız fırında, 20-25 dakika kadar pişirin.








3 yorum:

  1. Emelciğim ellerine sağlık çok güzel gözüküyor . Büyüklerimizin annelerimizin ne güzel tarifleri var değilimi önemli olan onları gün yüzüne çıkarmakta . Sevgiler ....

    YanıtlaSil
  2. evet handecim..benim içinde çok değerli o tarifler..Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Atanın beslenmesi için mercimeklisi yapıldı ;) teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil