Pazartesi, Ekim 01, 2012





Elmalı Kurabiye

Tarçın ile elmanın aşkı..
Pudra şekeri ile taçlandırılmaları..
Yanında çay ile uyumları..

Bu ahenk, dünya var oldukça sürecek gibi..

Elmalı Kurabiye

Malezemeler
200 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya tozu veya özütü
Aldığı kadar Un
İç malzemeler
2 elma (rendelenmiş-suyu sıkılmış)
1,5 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

  • Şeker ve yağı (tereyağ-sıvı yağ) iyice çırpın. 
  • Yumurtayı ekleyin. Çırpmaya devam edin.
  • En son un olacak şekilde, diğer malzemeler ile karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. -ele yapışmamalı-
  • Hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Diğer tarafta, iç malzemeyi karıştırın. Elmaları rendeledikten sonra, hafif suyunu sıkın ve şeker, tarçın ile karıştırın.
  • Hamuru tezgahın üzerine koyun ve biraz un ile 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak açın.
  • Ortadan başlayarak, sigara böreği yapar gibi, üçgen parçalar kesin.
  • Geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • 180 derecelik fırında, altına yağlı kağıt sererek, 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Bir diğer sarma şeklide, -ben iki şekilde de pişirdim-
Hamuru tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak açın. Üzerine elmalı harcı yayın ve rulo şeklinde sarın. Rulo'dan, 2 cm'lik halkalar kesin ve tepsiye dizin.









3 yorum:

  1. Günaydın,iyi mutlu haftalar...Emelciğim tarçın ve zencefile aşık biri olarak burnuma yaptığın o güzel görünümlü elmalı kurabiyenin kokusu geldi buram buram.Ellerine sağlık.Doğa aslında öyle güzel öyle şifali öyle lezzetli tadlar vermişki, bize sadece onları değerlendirmek kalıyor.Bunları değerlendiren blog arkadaşlarım olduğu için ben ayrıca mutluyum.Sağlık ve afiyetle....

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle öyle!
    bu ahenk dünya var oldukça sürecek, harika bir lezzet bence!

    YanıtlaSil
  3. Hande: Çok teşekkürler
    Zeynep: Bende umutluyum, kaybolmayacak tatlardan..

    YanıtlaSil