Pazartesi, Eylül 03, 2012





Zencefilli, Kepekli Kurabiye


"Sakla kurabiyeyi, gelir zamanı"da diyebiliriz aslında bu kurabiyeler için..
Kavanozda 2-3 hafta taptaze kalmasının yanında, kıtırlığını da uzun süre muhafaza ediyor. Sebebi,"nişastalı" olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Basit, hafif, sağlıklı..
Diyet yapanlar için, bu harika sonbahar günlerinde,  sıcacık çayın yanına alternatif...

Zencefilli, Kepekli Kurabiye

Malzemeler

125 gr. tereyağ
2 yumurta -birinin akını üzeri için ayırın-
1 çay bardağı zeytinyağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı bal
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı zencefil -rendelenmiş-taze-
1 portakalın kabuğu -rendelenmiş-
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü veya toz
1 fiske tuz
1 fiske karbonat
Yaprak badem-süslemek için-
Kepekli un, aldığı kadar (kulak memesinden biraz yumuşak, ele yapışmayacak)

Yapılışı
  • Derin bir karıştırma kabı içinde, 2 yumurta -birinin beyazını ayırın- tereyağ ve zeytin yağını karıştırın.
  • Sırası ile, pudra şekeri, nişasta, bal ve en son, kepekli un olacak şekilde, tüm malzemeleri karıştırın.
  • Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. (bu hamurdan, yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor)
  • Üzerine, yumurta akı sürün ve yaprak bademle süsleyin.
  • 180 derecelik, önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dakika -üzeri kızarıncaya kadar- pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder