Salı, Mayıs 08, 2012

Muzlu Pasta






Bu pastayı artan kek parçalarını tabanına koyarak geçen sene yapmıştım.  Hani şu, bademli, kremalı kek..tepesine ulaşmak için merdiven dayamanız gereken.. O kadar kabarmıştı yani. burada
O dönemde bloğum hazır olmadığı için facebook'ta yayınlamıştım ancak tarifi blog için saklıyordum.  
Belkide çok pratik olması ve de güzel görünmesi sebebi ile en çok sorulan tariflerden biri olmuştu.
Artmış kekiniz yoksa kedi dili veya pasta tabanı kullanarak ta bu tarifi deneyebilirsiniz.



Malzemeler
1 paket muzlu puding karışımı (toz)
1  yemek kaşığı irmik
2 adet muz
Kek parçaları veya 7-8 adet kedi dili / pasta tabanı
Bol hindistan cevizi
Hazırlanışı
  • Muzlu puding karşımının içine 1 kaşık irmik ve ilave 1 su bardağı süt koyarak tarifine uygun olarak pişirin. -muhallebi kıvamında-
  • Dikdörtgen bir borcam içine, kalmış keklerinizi veya kedi dilleri taban olacak şekilde dizin.
  • Üzerine pişen pudingin yarısını dökün.
  • Muzları yuvarlak veya uzun uzun puding üzerine dizin.
  • Bir kat daha puding ilave edin.
  • Bol hindistan cevizi ile süsleyerek, kaymaklı dondurma ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder