Salı, Mayıs 29, 2012

Kekikli & Dereotlu Poğaça






Aslında bu poğaçaya, "otlu poğaça" desek daha uygun olacak.
Maydanoz, kekik ve dereotunun beyaz peynir ile kardeşliği... 
Pazardan alınan, plastik bir poğaça şekillendirici ise tüm bu lezzetlere görsellik katma aşamasında bir numara. 
Ne zaman, hangi pazardan aldığımı bile hatırlamıyorum ama iyi ki almışım dediğim bir kaç mutfak aletimden biri.
işin büyük bir kısmını o hallediyor bilesiniz. 


Malzemeler

2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
100 gram tereyağ ya da margarin
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
Kabartma tozu
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamı)

İç Malzeme

3-4 dal dereotu
3-4 dal maydanoz
Biraz taze kekik
Beyaz peynir -ufalanmış-

Hazırlanışı
  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alarak, iyice karıştırın. Bir yumurtanın sarısını, üzerine sürmek üzere ayırın.
  • Unu, yavaş yavaş ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  • Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edince, kenara alıp biraz dinlendirin.
  • Bu arada, iç malzemeyi hazırlayın.
  • Maydanoz, dereotu ve taze kekiği ince ince kıyın.
  • Beyaz peynir ile karıştırıp çatalla ezin.
  • Hamurdan kopardığınız avuç içi kadar parçaları, mutfak tezgahında düzleştirerek açın. 
  • Ortasına, hazırladığınız iç malzemeden koyarak, poğaça şeklini verin.  -varsa kalıp ile yoksa elinizle-
  • Üzerine, çok az sıvı yağ ile çırptığınız yumurta sarısını sürün. Çörek otu, susam ile süsleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder