Pazar, Nisan 29, 2012

Patatesli & Taze Fesleğenli Börek


Patatesin yakın arkadaşı fesleğen. Hani, simit & kaşar peynir, kuru fasulye & pilav, karpuz & peynir, rakı & balık, çikolata & çilek gibi. 
Bu liste daha uzar gider.
Ben patates ve fesleğen dostluğunu her zaman ayrı bir yere koyarım nedense. İçinde, patates geçen her yemeğe, fesleğen koymazsam, birinden birinin güceneceğini düşünürüm hep.
Bu tarifte, yine beraberler ve emin olun yine her zaman ki gibi birbirlerine çok yakışıyorlar.

Malzemeler

3 Yufka (ince ve taze olmasına dikkat edin.)
4 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Fesleğen (kuru da kullanabilirsiniz ancak mevsimi olduğu için tazesini tercih edin.)
Üzeri için susam ve çörek otu

Hazırlanışı


  • Patatesleri küçük küpler halinde suda haşlayın.
  • Soğanı biraz yağ ile tencerede kavurun.
  • Haşlanan patatesleri çatalla ezerek,-iri ya da püre kıvamını siz belirleyin, ağzınıza patates parçaları gelsin isterseniz çok ezmeyin- soğan ile karıştırın. 1 dakika kadar ocağın üzerinde birlikte çevirin.
  • Tencereyi ocaktan alın ve içine karabiber, tuz, kırmızı biber ile tatlandırın. Soğumaya yakın fesleğeni ufak ufak doğrayarak ilave edin.
  • Bir diğer kapta, süt, yumurta ve yağı iyice karıştırın.
  •  Her bir yufkayı, tezgahın üzerine koyarak, önce fırça yardımı ile sütlü karışımı sürün, sonra patatesli iç malzemeyi paylaştırın. Bir ucundan içeri doğru rulo yaparak -kol böreği şeklinde-  yağlanmış tespiye dizin.
  • Üzerine kalan sütlü karışımdan ilave edin, susam ve çörek otu ile süsleyin.
  • 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder