Pazartesi, Nisan 02, 2012

    
Elmalı Kurabiye



Yapmayı en çok sevdiğim kurabiyelerden biri bu elmalı kurabiyeler. Ağızda dağılan yumuşacık bir hamur ve mis gibi tarçın kokan elma rendesinin kardeşliği.



Malzemeler

hamur için

1 yumurta
125 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker, dilerseniz esmer şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)

elmalı iç

rendelenmiş 3 orta boy elma
1/2 su bardağı toz şeker
dilediğiniz kadar tarçın (ben 2 yemek kaşığı koyuyorum, bol tarçınlı oluyor)

Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelecek bir hamur elde edin.
hamurun elinizle tezgahın üzerinde yuvarlak biçimde açın. Ortasına hazırladığınız iç malzemeyi koyun ve kapatın. (suyu akmaması için iyice kapatıni bohça gibi)
yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 190 derecede 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

soğuduktan sonra, pudra şekeri ile servis yapın. Kapalı kap içinde 1 hafta tazeliğini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder