Bu kalıbı geçen kış, internetten pastayildizi.com dan almıştım ama bir türlü deneyemedim. Oldukça kaliteli ve kullanışlı bir kalıp. Ocak üzeri pişirmeler için ideal. Saplarında ki tutma yerlerinin sıcağa dayanıklı olmaması nedeni ile fırına girmiyor ama eminim fırın için olanları da vardır.
Yapışmıyor, hamur kolay çevriliyor.
Çocuklar için çok eğlenceli pankekler, top kekler yapılabilir.
Ben kahvaltı için normal pankek hamuru hazırlayıp bu şekilde pişirdim. Yemesi bir lokmalık, tadı çok güzel, değişik bir kahvaltı seçeneği oldu.
Pankek için Tarif
2 yumurta (sarıları ve beyazları ayrı kapta çırpılacak)
1 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı erimiş tereyağ (sıcak olmasın)
1.5 su bardağından biraz fazla un
kabartma tozu
vanilya
1 çay kaşığından az tuz
1 çay kaşığından az şeker
Yumurtanın beyazlarını tuz ile beyaz köpük olana kadar mikserle çırpın. Diğer kapta sarılarını şeker ile iyice rengi açılana kadar -yine mikserle- çırpın. Yağ, vanilya, süt, kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışıma, yumurtanın beyazlarını ekleyin, tel veya spatula ile iyice birbirine geçmesini sağlayın.
Homojen bir hamur oluyor. Tatlı kaşığını tepeleme hamur ile doldurup, tavanın yağlanmış gözlerini doldurun.
3-4 dakika sonra, üst kısımlar göz-göz olmaya başladığı zaman, ince bir ahşap çubuk yardımı ile (ben suşi çubuğu kullandım) döndürün.
Afiyet-şeker-şifa ile yensin, Kurban bayramınız da vesile ile kutlu olsun.
Emel
Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık... İyi bayramlar:)
YanıtlaSilsizede iyi bayramlar, çok teşekkür ederim.
SilÇok güzel bir ürün, beğendim. İnsan bazen koca fırını ısıtmak istemiyor, ocak üstü pratik şeyler iyi oluyor. Elinize sağlık. :) Sevgiler, iyi bayramlar
YanıtlaSilçok teşekkürler, iyi bayramlar
SilKalıbın linkini paylaşabilir misiniz ya da ne diye aldınız ne tavası olarak geçiyor🙄
YanıtlaSil