Çarşamba, Nisan 16, 2014

Pavlova













Bildiğimiz beze'den hallice, kremalı ve taze meyvalı, harika bir bahar-yaz tatlısı. 
Kolay yapılıyor olması bir yana, sunumuda bir o kadar göz alıcı.
Adını "Anna Pavlova" adında rus bir balerinden alıyor almasına ama ne Avusturyalılar, ne de Yeni Zelandalılar, bu tatlının sahibi olma yarışında anlaşamıyorlar. 
Anna Pavlova'nın gösteri sırasında giydiği tütü'lere benzediği ve kelebek hafifliğine sahip tadı nedeniyle ya da yine Pavlova'nın Avusturya ziyareti sırasında, onuruna verilen yemekte ikram edilen bir tatlı olması nedeni ile bu ad verildiği yazılıp çizilmiş. 
"Avusturya tatlısı" diyen var, "yok efendim bu bir rus tatlısıdır" diyende. Yeni Zelandalılar nereden sahiplenmiş, onu  bilmiyorum:)
Beni bağlayan kısmı ise lezzeti, görüntüsü ve hafifliği.
Yoksa, anna için, samanta için yok marie için, Avusturya da yapılmış, Rusya da pişmiş, fark etmez yani.





28 yorum:

  1. hemen denemeli ne şahane şeymiş bu! aurası geniş,evrensel... ben sana daha ne diyim bilemedim:)

    YanıtlaSil
  2. amanınnn harika bir şeye benziyor. Tarifi aldım, en kısa zamanda denemeli:)) Bu arada beyaz şarap sirkesi veya üzüm sirkesi mi kullanılıyor yoksa ikisi birden mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz şarap sirkesi en çok yakışanıymış ama yoksa üzüm sirkeside konabilirmiş. Ben evde olanı, beyaz şarap sirkesini kullandım.
      Farketmez yani.
      Kolay gelsin:)

      Sil
  3. Ayy pek heveslendim ama şekerli şeyleri bir iki ısırıktan fazla yiyemiyorum, yine de değer gibi geliyor şu görsellere bakınca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeker miktarını azalt ebru. O zaman çok light bir tatlı oluyor. Bende bu ölçülerden, şekeri kıstım epey. Bunlar standart tarifler. Kendine göre yaparsın sen:)

      Sil
  4. Emel görüntüler harika ellerine sağlık , tadını da çok merak ettim en yakın zamanda deniycem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik birşey Meltem, çocuklar içinde eğlenceli bir tatlı. Alp'in ilk tepkisi "wawwwwww...."

      Sil
  5. Haftasonu mu yapsam haftaiçi mi diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  6. aynı bizim, baklava, kahve anlaşmazlığı gibi olmuş. birileri yapıyor, kolayına gelen sahipleniyor.
    resimlere ilk baktığımda hazır acıbadem kurabiyesi sandım.çok güzel yapmışsın emel. emeğine sağlık.normal sirke ile de olur değil mi? sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende onu düşündüm yazarken ama yanlış anlaşılır şimdi diye yazmadım:)
      olur olur özlemcim, normal sirkede olur.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Bu ne yaa, buuu ne yaa, ne bu ya, yaa bu ne. Harika görünüyor. Yapmam lazım, yemem lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemelisin:) çok hafif, şeker miktarını biraz azalt ama, çok şekerli sevmeyenler için bu ölçüler fazla gelebilir.

      Sil
  8. görüntü şahane, tadı da eminim öyledir, en kısa zamanda denemeli, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bahar-yaz tatlısı, hafif. Hani bazen deli gibi tatlı çeker canımız, o anlık işte:) Teşekkürler

      Sil
    2. Çok hafif, denersen bir parça şekerini az koy.

      Sil
  9. Görüntüsü nefis, tadı kimbilir nasıldır:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Emel hemen atlayıp geliyorum tam benim damak tadıma göre bir lezzet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliette sabaha kalmadı biliyor musun? O kadar puf bir tatlıki..ağızda pamuk şekeri gibi. Sen gel, ben sana taze taze yaparım.

      Sil
    2. Birde senin şu ekmeklerine bayılıyorum ben. İçine türlü türlü güzellikler koyuyorsun ya. Özellikle de cup cake kalıplarında yaptıkların offf. Evet kesinlikle bir gün ziyaretine geleceğim ;)

      Sil
  11. Ay harika bunu da deneyeceğim :) Valla çilekli keki denedim süper oldu. Resmini paylaşacağım bir ara ;)
    Verdiğin tarifler süper canım. Sen benim kurtarıcım oldun. Öpüyorum, seviyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heh! tam senlik bu da:) Bekliyorum fotoğraflarını:) Afiyet olsun canım benim.

      Sil
  12. of of off enfes görünüyor, yemede yanında yat cinsinden:)

    YanıtlaSil
  13. Ama ağlayacağım. Sen nasıl hem yapıyor hem de zayıf kalıyorsun. Hem de öyle güzel fotoğraflar ki uzansam yiyecekmişim gibi.

    YanıtlaSil