Bildiğimiz beze'den hallice, kremalı ve taze meyvalı, harika bir bahar-yaz tatlısı.
Kolay yapılıyor olması bir yana, sunumuda bir o kadar göz alıcı.
Adını "Anna Pavlova" adında rus bir balerinden alıyor almasına ama ne Avusturyalılar, ne de Yeni Zelandalılar, bu tatlının sahibi olma yarışında anlaşamıyorlar.
Anna Pavlova'nın gösteri sırasında giydiği tütü'lere benzediği ve kelebek hafifliğine sahip tadı nedeniyle ya da yine Pavlova'nın Avusturya ziyareti sırasında, onuruna verilen yemekte ikram edilen bir tatlı olması nedeni ile bu ad verildiği yazılıp çizilmiş.
"Avusturya tatlısı" diyen var, "yok efendim bu bir rus tatlısıdır" diyende. Yeni Zelandalılar nereden sahiplenmiş, onu bilmiyorum:)
Beni bağlayan kısmı ise lezzeti, görüntüsü ve hafifliği.
Yoksa, anna için, samanta için yok marie için, Avusturya da yapılmış, Rusya da pişmiş, fark etmez yani.
hemen denemeli ne şahane şeymiş bu! aurası geniş,evrensel... ben sana daha ne diyim bilemedim:)
YanıtlaSilGülcan, yumuşacık birşey bu:)
SilErtesi güne pek kalmıyor:)
amanınnn harika bir şeye benziyor. Tarifi aldım, en kısa zamanda denemeli:)) Bu arada beyaz şarap sirkesi veya üzüm sirkesi mi kullanılıyor yoksa ikisi birden mi?
YanıtlaSilBeyaz şarap sirkesi en çok yakışanıymış ama yoksa üzüm sirkeside konabilirmiş. Ben evde olanı, beyaz şarap sirkesini kullandım.
SilFarketmez yani.
Kolay gelsin:)
Ayy pek heveslendim ama şekerli şeyleri bir iki ısırıktan fazla yiyemiyorum, yine de değer gibi geliyor şu görsellere bakınca...
YanıtlaSilşeker miktarını azalt ebru. O zaman çok light bir tatlı oluyor. Bende bu ölçülerden, şekeri kıstım epey. Bunlar standart tarifler. Kendine göre yaparsın sen:)
SilEmel görüntüler harika ellerine sağlık , tadını da çok merak ettim en yakın zamanda deniycem.
YanıtlaSilPratik birşey Meltem, çocuklar içinde eğlenceli bir tatlı. Alp'in ilk tepkisi "wawwwwww...."
SilHaftasonu mu yapsam haftaiçi mi diye düşünüyorum :)
YanıtlaSilNe zaman istersen, fazla vaktini almayacak söz:)
Silaynı bizim, baklava, kahve anlaşmazlığı gibi olmuş. birileri yapıyor, kolayına gelen sahipleniyor.
YanıtlaSilresimlere ilk baktığımda hazır acıbadem kurabiyesi sandım.çok güzel yapmışsın emel. emeğine sağlık.normal sirke ile de olur değil mi? sevgiler...
bende onu düşündüm yazarken ama yanlış anlaşılır şimdi diye yazmadım:)
Silolur olur özlemcim, normal sirkede olur.
Çok teşekkür ederim.
Bu ne yaa, buuu ne yaa, ne bu ya, yaa bu ne. Harika görünüyor. Yapmam lazım, yemem lazım.
YanıtlaSildenemelisin:) çok hafif, şeker miktarını biraz azalt ama, çok şekerli sevmeyenler için bu ölçüler fazla gelebilir.
Silgörüntü şahane, tadı da eminim öyledir, en kısa zamanda denemeli, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTam bahar-yaz tatlısı, hafif. Hani bazen deli gibi tatlı çeker canımız, o anlık işte:) Teşekkürler
SilÇok hafif, denersen bir parça şekerini az koy.
SilGörüntüsü nefis, tadı kimbilir nasıldır:) ellerine sağlık
YanıtlaSilTam bahar-yaz tatlısı kıvamında. Sevdim ben.
SilKesin denicem, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilAfiyet olsun şimdiden:)
SilEmel hemen atlayıp geliyorum tam benim damak tadıma göre bir lezzet...
YanıtlaSilJuliette sabaha kalmadı biliyor musun? O kadar puf bir tatlıki..ağızda pamuk şekeri gibi. Sen gel, ben sana taze taze yaparım.
SilBirde senin şu ekmeklerine bayılıyorum ben. İçine türlü türlü güzellikler koyuyorsun ya. Özellikle de cup cake kalıplarında yaptıkların offf. Evet kesinlikle bir gün ziyaretine geleceğim ;)
SilAy harika bunu da deneyeceğim :) Valla çilekli keki denedim süper oldu. Resmini paylaşacağım bir ara ;)
YanıtlaSilVerdiğin tarifler süper canım. Sen benim kurtarıcım oldun. Öpüyorum, seviyorum seni :)
heh! tam senlik bu da:) Bekliyorum fotoğraflarını:) Afiyet olsun canım benim.
Silof of off enfes görünüyor, yemede yanında yat cinsinden:)
YanıtlaSilAma ağlayacağım. Sen nasıl hem yapıyor hem de zayıf kalıyorsun. Hem de öyle güzel fotoğraflar ki uzansam yiyecekmişim gibi.
YanıtlaSil