Çarşamba, Şubat 05, 2014

Kuru İncir Tatlısı












Hani şu pakette satılan incirler vardır ya. 
İşte! o paketlerden bir tane dolapta öylece epey bir durdu, durdu.
Geçen gün aklıma geldi, -Aşure zamanı almışım, öylece kalmış.- 
Ne yapayım, nasıl değerlendireyim?
Gerçi, hiç birşey yapma, öyle ye daha sağlıklı tabi ama biraz hava atayım dedim evdekilere:)
Hemen iki su bardağı şekeri, tencerede, 4-5 adet karanfil ve 2 su bardağı su ile şerbet kıvamında kaynattım. İçine, yıkanmış incirleri, elimle genişleterek attım.
İncirler, diriliğini kaybetmeden, hafif yumuşamaya başladığında, tencereden aldım. Şerbetin altını kıstım, kendi halinde 10-15 dakika kadar kısık ateşte iyice yoğunlaşıncaya kadar kaynamaya bıraktım.
Pekmezden hafif açık renk, biraz daha az sıvı kıvamlı bir hal alınca kapadım ocağın altını.
İncirlerin ortasını kesip, içlerine birer "yarım ceviz" doldurdum.
Tabağa dizdim.
Üzerine şerbetini gezdirdim.
Koydum bizimkilerin önüne:)
Bu malzemeden kötü birşey çıkmaz ama "bu kadarı da olmaz kardeşim" dedirtti yani.
Çok lezzetli, kalori bombası, enerji deposu.
Dikkat!
İncir, incir bakabilir gözleriniz bir süre:)






10 yorum:

  1. Valla güzel olduğu kesin amma velakin uzaktan seyretmek daha hayırlı benim için. O yüzden şu an memnunum halimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok haklısın, inciri uzaktan sevmek lazım:) hele bu hali ile...

      Sil
  2. Amanın bu ne!!! Benim en sevdiklerim arasındadır incir, hem kurusu hem de yaşı için ölüp ölüp biterim. Bir de kestane şekeri, kabak tatlısı ve çiğer sote (annemin yaptığı tabi ki)... Ayy aslında sevmediğim şey yok benim.
    Ama şu anda olsa şu yukarıdakiler 3 tanesini lüpletirim anında:)
    Ellerine sağlık, pek bi can alıcı olmuşlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana kestane şekeri deme:) dünya bir yana, kestane şekeri bir yana:)
      Ciğeride en son, 10-11 yaşlarımda yedim herhalde. O kadar severdim ki, sabah kahvaltısında yerdik biz çiğeri:) Evin yan tarafında çiğerci vardı. O kızarmış ciğer kokusunu asla unutamam,şimdilerde mide sorunlarım nedeni ile uzakım. Ama kokusu yeter yinede:)

      Sil
  3. Eline sağlık,sunumuna sağlık...Ceviz nasılda yakışır herşeye, ben de her yerde kullanırım.Hatta masa üstü dekoratif objedir benim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de durur sehpa üzerinde, hep ceviz, fındık, incir vardır.
      Teşekkürler Petek'cim...

      Sil
  4. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık Emel! Bunu biraz kırmızı şarapla pişirmek de çok güzel oluyor. Özellikle taze kara inciri. Yanına da bir top Maraş usulü dondurma. Kalorileri giderek arttırıyorum ben bu arada :)

    YanıtlaSil
  5. ay ay ay:) Monica hiç aklıma gelmezdi. Taze siyah incir!!! süpersin. Çıkar çıkmaz deneyeceğim. Heyecanlandırdın beni:)

    YanıtlaSil