tag:blogger.com,1999:blog-8705556018929636324.post4754343411892412352..comments2024-03-25T06:09:13.656+03:00Comments on inspirations at home : İrmik HelvasıEmel Sevren Pınarhttp://www.blogger.com/profile/02903982289828257810noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-8705556018929636324.post-21786944349096310002014-06-12T10:15:37.822+03:002014-06-12T10:15:37.822+03:00İrmik helvasını her yaptığımda tane tane değil, is...İrmik helvasını her yaptığımda tane tane değil, istediğim kıvamda olmuyordu. Uzun zamandır da yapmıyordum zaten. Sanırım bu tarifinizi 2 hafta ya da daha uzun süre önce denedim. Ancak size geri döüp, yorum yazabiliyorum.<br />İrmiği yağsız sade kavurulması gerektiğini ilk sizden öğrendim. Daha kısa sürede kavruldu. 15 dakika gibi bir sürede. Yağ ile birlikte kavrulduğunda ise işlem daha uzun sürüyor ve sizi oyalıyor.<br />Tarifte biraz değişiklikler ve eklemeler yaptım.<br />Şekeri bayağı bir azalttım. 1 - 1/4 su bardağı şeker bana çok fazla geldi. Direkt onu 1/2 su bardağı şeker olarak kullandım. 1 çay kaşığı tarçın ve 1 paket vanilya ilave ettim.<br />Bittiğinde tane tane pilav gibi irmik tatlısı oldu. Şekeri de gayet iyiydi. tarçın da şeker tadını artırıyor tatlılarda.<br />Tavsiye ederim sizde şeker miktarını azaltın. Sonuçta "şeker" zaten zararlı. Kanser yapıcı gıdaların başında geliyor. En azından yaptığımız tariflerde şeker miktarını azaltırsak sağlımıza vereceği zararı düşürebiliriz diye düşünüyorum.<br />Sevgilerimle<br />EbruAnonymousnoreply@blogger.com