Çarşamba, Aralık 03, 2014


Rüzgar gibi geçtin 2014












Tabi şimdi böyle bir başlık atınca, konuyu rüzgara bağlamam lazım ya, rüzgar gülü yapayım dedim, hem yılbaşı süsü olur, hem konunun altını doldurur, hemde görsel açıdan fena durmaz, hatıralarım canlanır hani.
Çocukken ne çok yapardık, hele evin oradaki yokuştan aşağıya, elimizde fırıldaklarla -o zaman yok öyle havalı "rüzgar gülü" lafları falan tabi, fırıldak mı fırıldak işte- bir koşuşum vardı ki, annemin alnımda dümdüz kestiği saçlarım süratten böyle, yukarı doğru kalkmış, bir elimde düşen pantolonumu tutmak için belimde, -hep büyük gelirdi benim pantalonlar, büyükten küçüğe kalan kıyafetler yüzünden- diğer elim, fırıldakta, koş babam koş dönmezdi o fırıldak! Kan-ter içinde kalmışım, umrunda değil bizim fırıldağın.
Bir şeyi yanlış yapıyorduk ama ne bir türlü çözemezdik, meğer esas olan rüzgarmış, dönmesi için rüzgara ihtiyaç duyarmış da, benim suni yaratmaya çalıştığım rüzgarla da işi olmazmış, ben biraz geç anladım!
Ama hep annemin, o alnımda kısacık kestiği düz saçlarımın moral bozukluğuydu buna sebep:) şimdi anlıyorum. Moral yoksa, kafa basmıyor bir nevi,fırıldak niye dönsün ki. O da benim rüzgarım sonuçta:) Bırak dağınık kalsın, rüzgarda uçuşsun di mi? "Çepiş gibi gözüne giriyor" derdi annem, alırdı makası eline, yön belli. Dümdüz.
-Makasta babamın terzi makası, 30 cm boyunda, benim boyumdan biraz kısaca-
Nereden geldim buralara, rüzgar gülünü anlatacaktım ama çok uzun yazarsam saçmalarım ben şimdi. Siz en iyisi buradan ya da google amcadan aratıverin bi zahmet.
Bir sürü anlatım var, dümdüz!
Güzel bir yılbaşı dekoru işte.









9 yorum:

  1. Şu eames sandalyenin üstündeki o posta mı? Yanındaki o kütük tablalı sehpaya mı? O üstünde ki sürahi ve içindeki yapraklara mı hayran kalmalıyım bilemedim. Ama benim yeni ev için planladığım-hayal ettiğim bu görüntüyü sende görmek ayrı bir mutlu etti. Ayrıca eminim ki, düz saçlarında çok güzeldir!

    YanıtlaSil
  2. Ahaha sen de mi kahküllü kızlardandın, aynı klüpteniz desene. Güzel post vesselam :) Kaç zamandır yazdıgım yorumlar ulaşmıyor sana, çözemedim nedenini bir türlü. Bakalım bu gelecek mi :(

    YanıtlaSil
  3. Çok şeker severim ben rüzgar güllerini..

    YanıtlaSil
  4. Gene her şey çok güzel fırıldak mırıldak olmuş valla olmuş acayip neşelendim bak şimdi:) ellerine yüreğine sağlık.Ben de gittim şimdi çocukluğuma ama benim fırıldağım hiç olmadı:( şimdi çocuklar ne şanslı her şey var. Bu resimde birde beyaz yavru tavşan olaymış, ne yakışır sizin eve! yastıktan ilham aldım. Sahi tavşancık yastıkta ki resmi görse ne yapar acaba?
    Sevgilerimle.
    meltem

    YanıtlaSil
  5. Sen içindeki çocuğu hiç kaybetme e mi? Hep böyle fırıldaklar yap, coş, eğlen, küçük şeylerden mutlu ol.. xoxo

    YanıtlaSil
  6. Bak okuyunca gözümde canlandı o küçük kız, bir eli belinde, bir elinde oflaya puflaya bir rüzgar gülü, çok sevdim, onu da bu güzel fotoları da, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Harikasınız, fotolarınız, anlatım şekliniz, büyüledi beni, hele elindeki rüzgar gülünü döndürmeye çalışan o küçük güzel kız, hala gözümün önünde, Sevgiler Sema:)

    YanıtlaSil
  8. Hisli bi post olmuş bu yahu.. Hisli ve çoook da güzel...

    YanıtlaSil
  9. çocuklukla ilgili her hatıra güzeldir...yüzde gülümsemedir...@cgdmcbn

    YanıtlaSil