Çarşamba, Aralık 24, 2014

Kendi ağacını kendin yap












Küçük ahşap tahtaları gelişi-güzel kesip, çam ağacı şeklinde tutkal ile üst üste yapıştırdığında, tabi ki, Tanrının yarattığı o güzel, kusursuz, muhteşem çam ağaçlarını elde edemiyorsun ama, en azından, Dünya'da, christmas, noel, yılbaşı zamanında, sadece süsleme ve kutlama amacı ile kesilen milyonlarca çam ağacının kökünde kalmasına ufacıkda olsa bir yardımda, katkıda bulunmuş oluyorsun.
Bu yıl, Amerika ve Avrupa'da, kutlamalar için kesilen çam ağacı sayısının, geçen senenin iki katına çıkmış olması, bu kutlamaların amacını aştığını göstermez mi?
Yapay çamlar dururken, gerçek bir ağacın sadece bir ay için kesilip salonun ortasında süslenmesi, bu güzel ve anlamlı yeni yıl başlangıcına gölge düşürür mü?

Ee...o zaman, sözü TRT İstanbul çocuk korosunun yıllar önce radyolarda dilimize pelesenk ettiği bir şarkı ile noktalamak isterim sevgili ağaç sever ve gönlü hep güzel şeyleri ister okur: 

Kestane gürgen, palamut, 
Altı yaprak üstü bulut, 
Sen gel burda derdi unut, 
Orman ne güzel, oh ne güzel...







10 yorum:

  1. Evet yaa yazık gerçek ağaçlara :(

    YanıtlaSil
  2. Günaydınnn:) Koroda bende varım, zaten sesimi duysalar susmam için vazgeçerler kesmekten:) Bu bıdık ağaç çok şeker ama cancağzım, heran yapabilirim. Çookk öperim ve kucaklarım güzel kalpli arkadaşımı:)

    YanıtlaSil
  3. ağacını sevsinler çok tatlısın!
    günaydın:)

    YanıtlaSil
  4. hahhh hahhhh süpersin; bu arada ne güzel bir fener öyle; kırmızısına bayıldım; geçen mutfağındaki de çok hoştu; senin fener zevkine de bayılmıyor değilim ayrıca :)))
    Ünver

    YanıtlaSil
  5. emelciğim 1990 yılında Almanya seyahatimiz de aldığım minik sayılacak 70 cm lik, bir yapay çam ağacını tam tamına 18 yıl evimizi süsledi, dökülmeye başlayınca üzülerek ayrılmak zorunda kaldık.her yıl ağaca bir yeni süs alırdık. şimdi de 90 cm sanırım bir yapay ağaç var evde 2010 da migros tan almıştım... hiç bir ağaca zarar vermemiş olmanın sevinci de ayrı....

    YanıtlaSil
  6. En sevdiğim şarkılardandır. Ve kesinlikle katılıyorum. Ağacı kesip , bir canlıyı öldürdükten sonra insan onu süsler mi artık? Cenaze var yahu. Ama bu ağaç gördüklerimin en değişiği ve güzeli. Kızımla yapmak için sabırsızlanıyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Yahu delirtme beni be kadın!...Nereden bulursun böyle zarif, güzel objeleri, hadi tesadüfen buldun diyelim, nasıl böyle kompozisyon oluşturup bir de muhteşem fotoğraflıyabilyorsun?...Töbe, töbe...
    Nehir Temizel

    YanıtlaSil
  8. Senin bu güzel çekimlerinin çıktısını alıp, güzelim ağaçları katledip, daracık bir saksıya ölümüne gömenlerin gözüne sokmak istiyorum. Üzülüyorum hem de çok. Şu anda karşımdaki kocaman marketin, önünde,üzerine 39.90 - 49.90 diye fiyatlar iliştirilmiş çam ağaçları durmakta.:( Bir hafta sonra kimse onların yüzüne bakmayacak. Kesildikleri ve çürümek üzere bir yana atıldıklarıyla kalacaklar. Ellerine ve o güzel yüreğine sağlık Emelciğim. Görmeyen gözlere, olmayan vicdanlara örnek olduğun için çok teşekkürler. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Ağaç kesmekle yeni yıla girilmez..yapayını kullanınca yeni yıla girilmiyormu...benim özel korum var keresteciler geliyor keselim bize sat diye bırak kestirmeyi bir dalına bile kıyamam..sevgiler...
    bilge-orfe.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Bir yandan çevreci sloganlar atıp öte yandan her Noelde binlerce ağaç katleden tüketim çılgını Amerikalılar'ı anlayamıyorum.
    Haklısın en güzeli yapay ağaç süslemek ya da saksıda ağaç süsleyip Noel sonrası boş bulduğumuz bir yerlere dikmek .
    Tutar mı tutar .
    Öpüyorum seni kendi güzel yüreği güzel hatun 😘

    YanıtlaSil