Salı, Ağustos 26, 2014

İkea Hacker / Method dolap kapağından çalışma masası









Çok şükür, artık bizimde bir tane ikea hackerımız var:) Çocuk becerikli, ne yapıyor ediyor, bildiğimiz ikea raf tutucularından sallantılı lambalar,  bakınız burada, efendime söyliyim, malm aynalardan böyle değişik oymalı, süslemeli duvar panoları falan, yapıyorda yapıyor.
Korkarım yakında, bir koltuğu, mutfak masasına çevirecek:) "Değiş ton-ton" diyerek...
Yurt dışında bu ikea hack işini profesyonel yapan firmalar, siteler var, bildiğimiz ikea ürünlerinden envayi çeşitlikte, değişik eşyalar çıkarıyorlar ortaya. Bir tabaktan, abajur yapıyor mesela.
Ersin'de bence bu yolda emin ve çok güzel adımlarla ilerliyor. 
Benim neyim eksik Ersin? diye sorsam, ağlak ağlak. -yine soğanları koyaydım ben burada iyiydi-ve artık amacından uzaklaştırılıp şova dönen! "ice bucket challange" misali meydan okusam sana:)
Bak, ikea fırsat reyonuna, bir sürü kapak çıkarmış. Dolap kapakları. Tanesi 3-5 lira.
5 lira verdim aldım bir kapak, sonra yine ikea'nın çiçek koymaya, metal tepsili bir sehpası vardı, o tepsiyi çıkarırsın, bu tahtayı oraya vidalarsın.
Olur sana çalışma masası.
Çok güzel hareketler bunlar arkadaş, bende hacklerim icabında.

İkea'nın yeni 2015 kataloğu için buraya bakabilirsiniz. -sayfa açıldığında, hemen altında, "katalog jetzt online ansehen" yazan yeri tıklayın.-





17 yorum:

  1. Hangisinden başlasam bilemedim, ama şuan bende bir sırıtma, böyle bir utanmışlık ve mutluluk hali nüksetti... :))
    Ne diyeceğimi bilemedim Ablacım... Masan harika olmuş -gerçekten harika- çok iyi iş çıkarmışsın! Ben Mete Abi ve senin eline su dökemem bile!
    Sizin ki doğal yetenek yani. :)
    Ayrıca çok teşekkür ederim!
    Çok sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Emelcim yine ne yaptın sen ya.süper ve çok orjınal olmuş bu.Ne fikir bitiyor ne de enerji maşallah.Bitmesin zaten bitmesin ki böyle her sabah hem gülümseyelim hem şaşıralım.Eline sağlık hacker Emel:)

    YanıtlaSil
  3. hackerim emelin süper bi çalışma masası olmuş bu, o kapağı 4-5 liraya aldığına inanmak güç doğrusu:)
    ersin dimi! kesinlikle görüşü güzel ufku geniş ve geleceği parlak güzel bakan birisi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla 5 lira😍ne kapaklar aldım görmen lazım, 2 tanesi gri lake gibi parlak duruyor, mutfaktan sökmüşler ve hasarsız✨Bir tanede beyaz ahşap aldım mutfak dolabının kapağını değiştirdim, sansımada uydular benim dolaplara👍 fırsat reyonu süper👏👏

      Sil
  4. Hemen o bloğa uçuyorum ve vallahi ufkumu açtınız diyorum. Ben niye "Ya bir evimiz olsa da şu masayı değiştirsek" diyorum ki durup. İkea, buralara da gelsen de biz de yapsak bundan.

    YanıtlaSil
  5. günümün iyi başlamasına katkısı olan bu muhteşem tasarımlarınız harika renkleriniz için çooookkk teşekkürler :) size hayran olmamak elde degil :) sayenizde tanıdığımız muşteşem becerikli ersin için de ayrıca teşekkürler :) bence ben işimin başına dönmeliyim tabi hipnozdan kurtulabilirsem :) hep sevgiyle ve bembeyaz düşlerle kalmanız dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  6. Harikasın ! Ersin de öyle...
    Siz yakında birlik olur açarsınız bir decotükkan biz de alıp "bu tasarım benim yakin arkadaşıma aittir ! " deyü hava atarız !

    YanıtlaSil
  7. Ersin de siz de harika tasarımlar yapıyorsunuz süpersiniz tebrikler, yani kırk yıl düşünsem kapaktan çalışma masası yapmak aklıma gelmezdi doğrusu :))))

    YanıtlaSil
  8. harikasın Emelcim boşuna demiyorum ben ilham kaynağımsın diye...eline emeğine ve gönlüne sağlık Meltem...

    YanıtlaSil
  9. Ersin'de, sen de müthişsiniz;) valla özeniyorum bakın. Birşeyler yapsam, boyasam, transferler yapsam, çaksam, yakıştırsam telaşına düştüm size özenerek. Hayır olsun inşallah;)))) Yine harikasın Emelim. Eline, emeğine, kadarına sağlık;)

    YanıtlaSil
  10. Uzun bir ara verdim emelcim tatil dolayısıyla ama sadece yorumlar için yoksa hep fırsat bulduğumda baktım bloğuna yine güzel bir geridönüşüm olmuş ellerine sağlık. Kesinlikle bu köşedekilerle harikalar yaratılacak parçalar var ve dediğin gibi birçoğununda defosu yok. Bende artık ikeaya girdiğimde fırsat köşesinden başlıyorum gezmeye sonra listemdekileri alıp çıkıyorum. Okadar özlemişimki istanbulu alışverişi dokunarak bakarak inceleyerek almasını...çok uzattım ben galiba öpüyorum sevgilerle...

    YanıtlaSil
  11. Harika bir tasarım olmuş, yeni ikeahacker'ımız hayırlı olsun o zaman. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. İkea hacker :) çok hoşuma gitti...İce bucket ise tam bi maymunluğa dönüştü, amacından saptı, hayırlısı, alıştık artık bu durumlara...

    YanıtlaSil
  13. Hic tanimadigim birini, bu kadar gonulden sevebilecegim hic aklima gelmemisti:)) Sevmek ne kelime, kizim ve ben bayiliyoruz sana:))

    YanıtlaSil
  14. Aynı sehpa bende de var Emel, çalışma odasında orijinal haliyle, depolama amaçlı kullanıyorum..böylesi harika olmuş bence, güle güle kullan!

    YanıtlaSil