Salı, Temmuz 01, 2014

Reng-i Ahenk











Lavantalar çoştu şu ara, çilekler bitti, bitiyor.
Biri bitiyor, biri başlıyor zaten, kimse sırasını da şaşmıyor iyi mi?
Nasıl bir ahenk, nasıl bir uyumsa artık.
Doğanın ahengini yakalasak-görsek aslında,
Bizde düzene gireceğiz de,
Ne telaş kalacak, ne önce ben, ne sonra sen!
-pek fark etmiyoruz ya genelde,-
Biraz daha yakından mı baksak acaba?
Ya da beş duyumuza mı sarılsak?
Burnumuza sokmasına rağmen, farketmiyoruz ya bir sürü güzelliği.
Farketmek ve şükretmek belkide.
En kolay ve en kestirme yolundan, zamanı kaçırmadan.

Yastık Kılıfı: English Home
Yeşil bardak: Mudo concept
Beyaz porselen sürahi: Kütahya porselen









24 yorum:

  1. Emelcim hep diyorum kendime hayatı farkına vararak yaşa öylesine geçmesin günün ayın mevsimin diye .Ne kadar becerebiliyorum bu koşturma içinde o ayrı ama asıl ben bu telaşı sevmiyorum.Hani bazen küçük kasabalara yolumuz düşer ve deriz ya hayat burda sanki yavaş akıyor diye işte öyle istiyorum.(Bu şehirden kaçıp gitmek hayallerim bazen çok depreşiyor öyle haller içindeyim bu ara )Sabah gözünü açtığın anda of yine iş yol trafik demek yerine önce uyandığın gözünü açtığın ve nefes aldığın için şükretmek gibisi varmı.Güzellikler gözümüzün önünde.Bir çiçekte bir kelebekte bazen de yüzümüzü yalayan hafifi rüzgarda aslında.Ama biz kaptırmış gidiyoruz.Allahtan unuttuğumuz an böyle güzel yazıları ile içimizi açan güzel insanlar var hayatımızda.Sevgiyle kal canım.Ve hep yaz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok süratliydim bahar, bundan 2 yıl öncesine kadar. ev-iş-çocuk-okul-seyahatler. Bir de her işimi kendim yapmaya alışmışım ben. Çalışırken bile evime temizliğe kadın almamışım, her şeye yetişmeye çalışırken işte kaldı bir illet tiroid bir de duyma problemi:(
      baktım sağlığımı kaybedeceğim, dur dedim. İyi ki demişim. 42 yaşındayım ama son 2 yıldır farkındayım iyi mi:(

      Sil
  2. Emel, nasıl güzel bi farkındalık bu! keşke herkes sen gibi bakabilse! dönüp kendine bu koşuşturma niye diyebilse, o zaman hayat ne güzel olurdu, her anı doya doya yaşardık.. kareler yine çok güzel, öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek lazım mış sebuş. Zaman çok süratli akıp, acımazca geçiyor bir de:(

      Sil
  3. lavanta mükemmel görünüyor. Çok severim zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, çok güzel evet, bende bu mevsimde eksik etmemeye çalışıyorum evimden...

      Sil
  4. Gerçekten her şeyi keyifli yapmak sadece bizim elimizde. Bazen sofraya koyduğum bir tabak bazen köşeye koyduğumuz bir dal çiçek. Bir yastık kılıfı aslında çok basit ancak bakış açısı, bakış açın her şeyi olduğundan çok daha fazla keyiflendiriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, aynen dediğin gibi ersin, basit düşün sade yaşa ama keyfini çıkar. Bu kadar işte.
      Sevgiler:)

      Sil
  5. Kesinlikle emelcim ne güzel dile getirmişsin ve bizlerede yeniden içimizdeki bu duyguları tekrarlamak için fırsatlar sunuyorsun, çok teşekkürler....işte insanoğlu bazen dibindeki güzellikleri görmüyor görmek istemiyor ya da başka bir sebep. Oysaki şu hayat koşuşturmacasını zihnimizde faklı yorumlayabilsek farkındalıklarını hissedeceğimiz kendi dünyamıza da kolaylıkla bir adım atmış oluruz. Bu arada ahşap makara sehpamı en nihayet bloğa koydum, haber vermek istedim, sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakamıyorum bu ara bloglara ama birazdan ışınlanacağım:) merak ettim.

      Sil
  6. Değil mi ama? Doğadaki uyumu ,işbirliğini görsek daha sakin ,daha barışçı ve daha bissürü bir şey olacağız da ...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel anlatmışsınız, daha da güzelini fotoğraflamışsınız, en daha da güzelini fotoğraflamadan önce pişirmiş yapmışsınız:)

    YanıtlaSil
  8. Lavanta (: En sevdiğim çiçek çok yakışmış oraya (:

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel bir farkındalık emelciğim, ne kadar haklı bir tespit kesinlikle haklısın. bu arada renkler beyaz evine çok yakışıyor. sevgilerimi bırakıyorum sana .

    YanıtlaSil
  10. yastık kılıfına bayıldım güzel seçim...ÜNVER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. English home da bunun bir açık tonunu da geçen sezon almıştım, çok beğeniyorum bu ara dallı-güllü şeyleri nedense. Ama tek parça olarak tabi:)

      Sil
  11. Farketmek ve şükretmek belkide.
    En kolay ve en kestirme yolundan, zamanı kaçırmadan... ne güzel söyledin Emel...
    en başta sağlık olsun gerisi bize kalsın..görmesini bilen gözlerle bakmalı hayata,içten yaşamalı,verdikleri için şükretmeli Allah'a...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağlık evet, sağlıkla görmek en güzeli zaten:)
      Çok teşekkür ederim Nevbahar.

      Sil
  12. emelciğim, biri bitiyor, biri başlıyor, yazmışsın ya işte bu ! doğada herşeyde bir ahenk var,gözlemlediğim bir şey şu ki; bir metre kare bir alana bakıyorum, 12 ay boyunca aynı yere, tohumlar sırada bekliyor sanki çiçeğin, otun biri açıyor, bir süre var oluyor, o soluyor, hemen başka bir çiçek yada ot, hiç durmaksızın sanki toprağın altında dönen bir tohum çarkı var, bir kaç gün önce, kurak zaman çiçeklerini paylaştım sayfam da, şimdi diken olan yerde, sarı papatyalar vardı, dikenler bitiyor aynı yerden hayıtlar çıkıyor. hangisini anlatsam, yürüdüğüm yollar da , meyve ağaçları var sitelerdeki ağaçlardan kaçan tohumlar dan olmuş yada çekirdekten bir şekilde polenlerle döllenmiş, marttan beri meyve topluyorum, dut, kayısı, erik, şimdi armut ve şeftaliler de sıra, peşine incir, badem, harnup, hünnap sıra gelir üzüme, derken sonbahar gelir mandalina, portakal sonra mart sonu dutlar başlar yeniden, yazdıklarımı okuyunca masal gibi geldi, kavunu - karpuzu - çileği unuttuğumu sanma onlar tarlalardan, ben kendiliğinden olan ağaçları sayıverdim. kadir kıymet bilen yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen oralarda bunu daha net görüyorsun Ayşencim ne kadar şanslısın bak. Mevsimleri takip edebiliyorsun. Buralarda mevsimler beton yığınları arasında artık. Ihlamurların açtığını anneme yalova gittiğimde görüyorum. Allahtan bizim oturduğumuz yer çok yeşillik, bende görme şansına erişiyorum bir sürü şeyi neyseki.
      Ama sen, bolca fotoğrafla bize. O sarıya dönen tarlalarda ne var şimdi? Merak ettim.

      Sil